Visa gymnasium.se som: Mobil

Maya Johnsson pluggar Natur på CyberGymnasiet

CyberGymnasiet Göteborg

Maya på Cybergymnasiet

Maya Johnsson är 17 år och studerar det andra året av Naturvetenskapsprogrammet på CyberGymnasiet i Göteborg.

Hur kom det sig att du valde Naturvetenskapsprogrammet på CyberGymnasiet?

Eftersom jag vill arbeta med vetenskap i framtiden så var det ett naturligt val att välja Naturvetenskapsprogrammet. CyberGymnasiet valde jag för att det är en liten skola. Klassrummen ligger nära varandra så det går inte att komma sent, men det är inte trångt eller jobbigt.

Hur är din utbildning?

Det är mycket NO och matematik, mycket plugg helt enkelt. Mestadels studerar vi teori och har prov, men vi har också en hel del laborationer. Då får vi använda oss praktiskt av våra teoretiska kunskaper.

Hur är lärare, klasskompisar och skolans lokaler?

Lärarna är väldigt bra! De är lättillgängliga och lätta att hitta vilket jag uppskattar. Skolans lokaler är fina och lagom stora. Min klass är bra och de flesta är seriösa med sina studier. Jag hänger mest med en liten kamratgrupp.

Vart bor du och vad gör du på fritiden?

Jag bor utanför Göteborg i en villa och har gått i skolan i Göteborg sedan sjuan. Min umgängeskrets är rätt liten men istället är vi väldigt tight och nära varandra. På fritiden blir det såklart mycket plugg, men spelar också tv-spel och tar hand om min hund.

Vad har du för drömjobb?

I framtiden vill jag arbeta inom biologi, kanske som lärare. Därför känner jag att det är bra att studera på Naturvetenskapsprogrammet eftersom det är ett brett program som täcker mycket och ger mig många möjligheter inför framtiden.

Kommer du studera vidare efter gymnasiet?

Ja, det kommer jag definitivt. En utbildning som kombinerar biologi och lärande lockar!

Vilket är ditt roligaste minne från skolan?

Under första året i svenskan så tränade vi på presentation, och där fick jag berätta om ”Potatisens historia”, vilket var en väldigt rolig upplevelse.

Till vem skulle du rekommendera skolan?

Jag skulle rekommendera skolan om man gillar miljön, lättillgängliga lärare och om man vill hinna till lektionerna. Naturvetenskapsprogrammet är bra om man inte riktigt har bestämt sig för vad man vill jobba med eller studera vidare. Det gäller också att man gillar teori och mycket plugg om man går på programmet.Läs mer om CyberGymnasiet Göteborg
Läs mer om Cybergymnasiet Malmö
Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm
Läs mer om CyberGymnasiet

Ta kontakt med skolan

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin