Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Filippa går första året på samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap

CyberGymnasiet Malmö

Filippa, 17 år

Jag heter Filippa och 17 år. Jag går första året på samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap på CyberGymnasiet.

Varför samhällsprogrammet?

Jag valde samhällsprogrammet eftersom jag är intresserad av samhällsfrågor och vill gärna jobba inom något samhällsvetenskapligt område när jag pluggat färdigt. Inriktningen beteendevetenskap valde jag för att jag vill ha en bättre förståelse om varför folk tänker och agerar som de gör.

Under första året har vi läst de gymnasiegemensamma ämnena som alla läser oavsett program. I vissa ämnen är det mycket prov, t ex. matte och i andra ämnen är det mycket inlämningar, t ex. samhällskunskap. Ungefär två gånger per termin är det programdagar, där man under dagarna fördjupar sig i det programmet man valt. Då har man t ex. föreläsningar, rollspel eller studiebesök som handlar om ett visst ämne istället för vanliga lektioner.

Gemenskap med alla på skolan

Jag har gått på både större och mindre skolor än Cyber, men jag tycker att Cyber är precis lagom och det känns som att det finns en gemenskap med alla på skolan. Det är otroligt svårt att säga om någon går i ettan eller om de går i trean eftersom alla är respektfulla och trevliga, även fast man inte känner dem.

Personalen på skolan är trevliga, förstående och vill bara elevens bästa. Lärarna är mycket intresserade av sina ämnen och gillar verkligen vad de gör, vilket gör att jag får en större förståelse för ämnet och tycker det är roligare att arbeta med. Rektorerna, elevassistenterna, elevstödjare, EHT, vaktmästaren och städerskorna är också trevliga och finns där om man man behöver något.

Närhet till allt

Skolan ligger mitt i centrala Malmö och det tar bara 10 min att gå från Triangeln och 15 min från Malmö C, vilket är bra eftersom jag tar tåget från Lund varje dag. På andra sidan kanalen ligger även Gustav Adolfs torg där många stadsbussar går. Skolan ligger även precis vi Södra Förstadsgatan där det finns mycket butiker och caféer ifall man vill ta en fika på lunchrasten eller köpa en efterrätt till lunchen.

Samhällsprogrammet är högskoleförberedande

I framtiden hoppas jag på att bli arkivarie. För att bli det måste man plugga på universitetet och därför är det bra att samhällsprogrammet är högskoleförberedande. Många av de i klassen som också går beteendevetenskap vill gärna bli psykologer och många som går samhällsvetenskapliga inriktningen vill bli politiker, vilket samhällsprogrammet passar bra för.

Det roligaste jag gjort under min tid på Cyber är förmodligen pepparkakshustävlingen som vi hade i december. Tyvärr vann inte min grupp, men det var kul att se vad lärare och andra elever gjorde för pepparkakshus.

Jag rekommenderar CyberGymnasiet eftersom de ger bra stöd till de elever som behöver det, duktiga lärare som verkligen kan och bryr sig om sina ämnen och det finns en härlig gemenskap som är obeskrivlig.Läs mer om CyberGymnasiet Göteborg
Läs mer om Cybergymnasiet Malmö
Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm
Läs mer om CyberGymnasiet

Ta kontakt med skolan

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin