Visa gymnasium.se som: Mobil

Yasemin, Moa och Robin läser på Cybergymnasiet

CyberGymnasiet

Yasemin pluggar Naturvetenskapsprogrammet på Cybergymnasiet i Göteborg

Jag heter Yasemin och jag är 18 år. Jag går sista året på Naturvetenskapsprogrammet på CyberGymnasiet Göteborg.

Jag valde naturprogrammet för att det är ett brett program som ger många möjligheter efter gymnasietiden då jag vill läsa vidare. Sedan är det extra bra då jag gillar ämnen som matematik, kemi, fysik och biologi.

Våra lärare trivs jag väl med för att de är lätta att tala med, de är bra på att förklara och allmänt lättillgängliga när man behöver fråga något. Klassen som jag går i gillar jag också, alla i klassen pratar med varandra och vi har en god sammanhållning i klassen. Vi har blivit så bra kompisar med varandra i klassen att vi brukar göra saker med varandra utanför skolan som t ex gå på stan och ta en fika och bara chilla.

Naturvetenskapsprogrammet ger mig möjlighet att få läsa de ämnen som krävs för att jag ska kunna läsa min drömutbildning efter gymnasiet och det är att läsa till läkare. Jag drömmer om att kanske kunna jobba som kirurg en dag.

Enligt mig är Naturvetenskapsprogrammet är bästa programmet man kan läsa på gymnasiet då man kan läsa i stort sätt till vad som helst efter gymnasiet. Det är en fördel för dem som t ex inte har bestämt vad de vill bli eller plugga i framtiden. Sedan som jag skrev innan så är det härligt att man läser relativt mycket av de naturvetenskapliga ämnen som matematik och biologi. Skolan består av drygt 200 elever vilket gör att alla nästan känner alla, man får lätt kompisar och man är sedd av andra elever och skolans personal. Det är en social skola.


Moa läser till frisör på CybergymnasietJag heter Moa och är 16 år. Jag har valt att läsa till frisör på Hantverksprogrammet på CyberGymnasiet. Frisöryrket har alltid varit ett självklart val för mig. Jag har alltid varit intresserad av att göra frisyrer, flätor och att få vara kreativ och lära mig klippa och färga.

CyberGymnasiet valde jag för att jag tyckte att frisörutbildningen verkade bra, klasserna inte är så stora och skolan var lagom stor. Det var ett helt perfekt och självklart val för mig. Att CyberGymnasiet ligger inne i sta’n är ett plus, för man har nära till allt. Man kan gå och kolla i affärer eller gå och äta någonstans om man har lång rast, håltimme eller slutar tidigt.

Jag bor i Norrtälje och får pendla till skolan med buss. Det är inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara, eftersom jag går en utbildning i en skola jag trivs bra i, med bra lärare och underbara och roliga klasskamrater.

Frisörutbildningen på CyberGymnasiet är oerhört rolig, man får lära sig nya saker varje dag. Vi lär oss klippa, färga, styla hår, göra flätor och uppsättningar. Under vårt första läsår har lektionerna sett ut så att när vi arbetar mest praktiskt då får vi t.ex. får klippa, schamponera, fläta eller uppsättningar. Vi har även teori då vi sitter och lyssnar när läraren pratar och får olika skrivuppgifter. I årskurs 2 kommer vi ha praktik en gång i veckan på en salong vi får välja själva. Vi har knappt haft några prov alls om man inte räknar nationella proven. I årskurs 1 så har vi haft Hantverksintro, Frisör 1, Material och miljö, Svenska 1, Engelska 5 och Idrott och Hälsa 1.

Lokalerna kan vara ganska små men de flesta är lagom stora. Lärarna är bra, de lär ut på ett bra sätt och förklarar bra, de försöker vänta in alla så mycket de kan innan det börja på en ny uppgift så att alla hinner med. Klassen är helt underbar, vi har alltid roligt och pratar hela tiden och vi hjälper alltid varandra under lektionerna och på rasterna.

Det bästa minnet jag har hittills av gymnasiet var första gången vi fick klippa. Jag hade sett fram emot det så mycket och sedan när jag väl skulle göra det var jag så nervös att jag skulle göra fel, men allt gick bra och jag hade så himla roligt.

Efter gymnasiet så kommer jag nog fortsätta plugga lite inom frisör så jag lär mig allt det går att lära. Jag kommer nog ta lite kurser inom makeup och naglar också. Jag kommer att ta gesällbrevet, jobba något år och sedan ut och resa runt i världen som t.ex. Hawaii, New York, London, LA osv. För att få se nya saker och lära mig nya saker inom frisör och jobba på salonger lite här och vart i världen. Sedan vill jag komma tillbaka till Sverige och starta egen salong.

Jag tycker att man ska välja CyberGymnasiet för att det är en så otroligt rolig och bra skola, den är inte för stor men inte för liten, helt perfekt. Alla som går här är super trevliga mot alla och varför man just ska välja frisör är för att det är en så rolig utbildning och vi har så bra lärare som lär ut på ett så bra sätt.


Robin läser teknikprogrammet på CybergymnasietJag heter Robin Möller och jag är 18 år. Jag går andra året på Cybergymnasiet i Malmö. Där går jag på teknikprogrammet inriktning design och produktutveckling.

Skolan valde jag för att det kändes som en öppen skola, den ligger i centrum, många vänner går i närheten och så hade skolan den linjen som jag ville gå. Programmet valde jag för att jag har alltid varigt intresserad av teknik men jag har alltid varigt också gillat design. Därför valde jag något som passade båda sidorna, Teknik: design och produktutveckling.

Tekniklinjen är en av de jobbigaste linjerna om man ska vara ärlig, det gäller att man vet vad man ger sig in på innan man söker till linjen. Det är mycket ämnen som matematik och fysik som är jobbigt för många, men det vägs upp av andra ämnen som programmering, design och annat (beroende på vilken del av teknik man väljer). Proven är som alla andra proven, när det är bäst för hela klassen gällande andra prov, samma sak gäller inlämningar.

Enligt mig så är lärarna och lokalerna väldigt bra. Lärarna bryr sig om eleverna, klassrummen är inte för små eller stora, det är generellt bra enligt mig.

Jag bor i Trelleborg men studerar i Malmö vilket betyder att jag måste pendla för att komma till skolan. Många personer gillar inte iden om att pendla tycker det tar lång tid, men det finns alltid saker att göra på bussen/tåget. Man kan alltid läsa eller plugga på det sista till det där provet som man har under dagen.

Mitt drömjobb är att bli byggnadsarkitekt och det som är bra med teknikprogrammet är att det öppnar många möjligheter för senare utbildning på högskola. Man kan utbilda sig till fysiker, civilingenjör, programmerare, arkitekt och mycket mer. Såklart så kommer jag plugga vidare för att jag vill ju bli arkitekt, vilket betyder att jag måste studera på högskola. Att bli arkitekt har varigt en dröm för mig ända sedan jag var 10 år gammal och det är inget jag kommer ge upp på.

Det finns nog inget specifikt roligt minne jag har, hela utbildningen har varit rolig. Det är alltid roligt att lära sig nya saker, speciellt inom områden som man är intresserad av. Men det handlar inte bara om själva utbildningen, utan också om de människor man träffar på vägen och lär känna. Det är alltid roligt att lära känna nya människor.

Skolan skulle jag rekommendera för att (som sagt) det är en väldigt öppen skola, lärarna är bra, inga dåliga klassrum, god skolmat (för det mesta) och skolan ligger i gymnasieområdet i Malmö. Själva teknikprogrammet är alltid något bra att gå, man kan lära sig mycket angående teknik, fysik, datorer, design och mycket mer. Om man skulle välja tekniklinjen så skulle man inte ångra sig i slutändan när man ser vilka möjligheter man har med de kurser som man har läst.Läs mer om CyberGymnasiet Göteborg
Läs mer om CyberGymnasiet Malmö
Läs mer om CyberGymnasiet Stockholm

Ta kontakt med skolan