Visa gymnasium.se som: Mobil

Cultus gymnasium i Uppsala

Cultus gymnasium i Uppsala erbjuder Vård- och omsorgsprogrammet med fokus på Akutsjukvård och räddningsmedicin. 

Vård- och Omsorgsprogrammet på Cultus

På Cultus erbjuds profilen Akutsjukvård och räddningsmedicin på Vård- och omsorgsprogrammet. Du får en bra förberedelse inför ditt kommande yrkesliv och möjligheterna efter en examen från Cultus är många. En del av eleverna väljer att arbeta som undersköterska, medan andra väljer att läsa vidare till polis, brandman, fysioterapeut eller sjuksköterska, men möjligheterna är många fler om du med hjälp av ditt individuella val läser kurser som ger dig behörighet till andra utbildningar.

Eleven i centrum

Cultus Gymnasieskola startade hösten 2006 i Uppsala. Cultus omvårdnadsutbildning sätter eleven i centrum under hela utbildningen. Skolan försöker belysa så många sidor som möjligt av lärande. Eftersom det är en liten skola har du möjlighet till att påverka mycket av din skolgång. Cultus strävar efter att skapa en personlig atmosfär, där teori och praktik blir till livskunskap. Genom individuell studieplanering försöker vi anpassa utbildningen så att den passar ditt sätt att lära och dina livsmål!

Efter utbildningen

Efter din utbildning i akutsjukvård står en lång rad alternativ öppna. Med kompetens som undersköterska finns många arbeten inom landsting och kommun. Din utbildning öppnar ett stort antal vägar till fortsatta studier, och det finns en mängd påbyggnadsutbildningar, högskole- och universitetskurser, för den som vill gå vidare: ambulansförare eller ambulanssköterska, arbetsterapeut, brandman, socionom och polis, arbete inom räddningstjänsten eller kanske som reseledare. Det finns många yrkesutbildningar där en gymnasieutbildning i akutsjukvård utgör en god grund att ta nästa steg ifrån.

Vård- och omsorgscollege

VO-College gör dig attraktiv!

Vård- och omsorgscollege (eller VO-College som det ibland förkortas) är ett samarbete mellan skolan där du går din utbildning, arbetsgivaren som anställer dig när du är klar och fackförbundet som stöttar dig i frågor som gäller din arbetsplats och din anställning. Det här samarbetet sker under ”paraplyet” Vård- och omsorgscollege, där frågor som exempelvis arbetsplatslärande, handledare, arbets- och studiemiljö, utvecklingsmöjligheter, kompetens, inkludering och jämlikhet diskuteras. Allt detta för att du ska ha rätt förutsättningar för att få jobb efter din utbildning, kunna utvecklas vidare på din arbetsplats och vara en bra medarbetare för dina kollegor och de brukare eller patienter som du möter i ditt arbete.

När du går en utbildning inom Vård- och omsorgscollege får du den kompetens som efterfrågas av arbetsgivaren. Här har alla chansen att tycka till och på så sätt formas utbildningen efter hur arbetslivet faktiskt ser ut. Det gör dig attraktiv!


Är du intresserad och vill veta mer om CULTUS gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på CULTUS gymnasium

Program

Yrkesprogram
Vård- och omsorgsprogrammet Ort Recensioner
Vård- och omsorgsprogrammet Uppsala
  • = Riksintag

Visa alla

Video

Välkommen till Cultus Vård och omsorgscollege och Gymnasieskola. Vi är ett litet och mysigt gymnasium beläget i Fyrislund/Uppsala på Hansellisgatan 21. Vill du veta mer om oss?

   

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av CULTUS gymnasium.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2013

CULTUS gymnasium
 91,5%
Uppsala
 81,2%
Sverige
 78,5%

Antal elever per lärare 2013

CULTUS gymnasium 14,9
Uppsala 12,7
Sverige 12,1

Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Vård- och omsorgsprogrammet

13,7 90,0 % 72 %
  Uppsala Sverige År
Totalt antal studerande 30 2013
Genomsnittlig betygspoäng 13,7 13,5 13,4 2013
Andel behöriga till högskola 90,0 % 90,0 % 83,4 % 2013
Andel med examen inom 3 år 72 % 77 % 81 % 2013
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

CULTUS gymnasium

Hansellisgatan 21
754 50 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.cultusutbildning.se

Recensioner

Pumba
(5)
Bästa skolan med grymma lärare, rolig praktik, underbar tid spenderad på brandstationen, fantastisk gemenskap
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från CULTUS gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.