Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Programinformation
USA
Utlandsstudier
Klassrum
fotbollsstipendium

Om utbildningen

Spela fotboll och studera på college i USA via ett stipendium

Att spela collegefotboll i USA är ett bra sätt att fortsätta utvecklas som spelare och samtidigt ta en universitetsexamen. Det finns inga andra platser i världen där du kan kombinera universitetsstudier med fotboll genom ett fotbollsstipendium. Dessutom får du en underbar upplevelse som studentatlet i USA!

Fotbollsstipendium och scholarships

Ett stipendium är pengar som delas ut till studenter som går på universitetet i USA i syfte att minska kostnaderna för utbildningen och levnadskostnaderna. Ett stipendium varierar från 1-100 % av skolans totala kostnader och kan täcka studieavgifter, boende, mat och läroböcker. Ett fullständigt stipendium täcker alla dessa kostnader. Det finns olika typer av stipendier: idrottsstipendium (för fotbollsspelare finns fotbollsstipendium), akademiska stipendier och internationella stipendium. Det är skollagets tränare som avgör hur mycket idrottsstipendium han/hon kan ge en elev och det är möjligt att få en kombination av de olika stipendierna.

Damfotboll på college

Intresset för collegefotboll för damer är stort i USA och det finns fler fotbollsstipendium till damspelare än herrspelare. De största av skolorna och lagen spelar regelbundet inför över 2 000 åskadare och producerar ofta professionella spelare och landslagsspelare. I NWSL pro league i USA hittar du många exempel på före detta collegespelare som draftas i de årliga fotbollsdrafterna. Varje år hjälper vi damspelare som precis missat professionella möjligheter, spelare från breddföreningar och allt däremellan att hitta rätt skola. Ett fotbollsstipendium är inte bara för spelare på internationell nivå och du behöver inte ha professionella fotbollsambitioner för att få ut det mesta av denna upplevelse.

Herrfotboll på college

De bästa herrlagen på college har ett snitt på knappt 5 000 åskådare. Det finns cirka 1 400 colleges med ett fotbollslag och det finns nära 40 000 collegespelare på herrsidan på alla nivåer. För de mest ambitiösa är det definitivt möjligt att ta ett steg upp från collegefotbollen om man är tillräckligt bra. De allra bästa spelarna som vi hjälper har spelat för ungdomslandslag och professionella klubbars akademier och a-lag. 

Kombinera studier och sport

Vi hjälper både killar och tjejer med väldigt olika fotbollsbakgrunder. Alla är kapabla att spela collegefotboll och få ett stipendium, den viktiga delen är att hitta en skola med ett fotbollslag som passar den nivå du håller. När du spelar fotboll i USA på ditt fotbollsstipendium är du också elev i skolan. Vardagen består av en kombination av träning/matcher och utbildning på universitetsnivå. Efter examen har du en värdefull amerikansk kandidatexamen och en fantastisk variation av upplevelser! Livsstilen för en collegefotbollsspelare är fantastisk, men kräver struktur och motivation för att både spela och studera. Du tränar dagligen på moderna faciliteter, med fitnesstränare, sjukgymnaster och nutritionister, reser till matcher, bor på hotell och tävlar mot andra duktiga spelare över hela landet. Dessutom går du på lektioner och pluggar, precis som de vanliga studenterna på campus.

Det blir mer och mer populärt för spelare från det amerikanska collegesystemet att komma tillbaka till Europa och spela professionellt. Välkända namn som Mia Hamm, Hope Solo, Abby Wambach, Clint Dempsey, Santiago Solari och Djurgårdens Hjalmar Ekdal har alla spelat collegefotboll. Det finns otaliga exempel på spelare som har haft stora framgångar i proffsligorna och landslaget efter att de kommit tillbaka från USA.

Är du intresserad och vill veta mer om Fotbollsstipendium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotbollsstipendium så kommer skolan att kontakta dig.

CSUSA - College Scholarships USA

CSUSA - VÅR RESA

Vår resa började från våra studenthem 2007. Vi har kommit långt sedan dess. Vi bygger ett enormt nätverk av framgångsrika studentidrottare och skapar vägar bortom college. Men det börjar med att hitta rätt skola och idrottslag. Se varför vi hjälper...


Läs mer om CSUSA - College Scholarships USA och visa alla program.

Kontaktuppgifter

CSUSA - College Scholarships USA

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fotbollsstipendium från CSUSA - College Scholarships USA, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information