Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Programinformation
USA
Utlandsstudier
Klassrum

Film

Idrottsstipendium

Om utbildningen

Idrottsstipendium till universitet i USA

Få ett idrottsstipendium för din talang och en universitetsexamen medan du tävlar i din sport. Det finns ingen bättre plats du kan göra detta på!

Volleyboll för kvinnor

En mycket populär sport i USA, med många högskolor och universitet som tävlar. Det finns totalt 1 800 skolor som har ett volleybollag och de flesta av dem är damlag. De bästa unga idrottarna från hela världen kommer till USA för att spela volleyboll och få ett stipendium. Med trupper på över tio spelare på varje skola, finns det en efterfrågan på engagerade och talangfulla internationella spelare.

Skidåkning

En relativt liten del av högskoleidrotten med endast 41 skolor sponsrar ett skidåkningsprogram, vilket gör det mycket konkurrenskraftigt. Collegeskidåkare, antingen längdskidåkare eller alpina, sträcker sig från olympier till idrottare på lägre nivå. Konkurrensen om stipendier är hård och collegeåkning är en fantastisk plattform för de näst bästa internationella skidåkarna.

Rodd

Endast internationella topproddare kan realistiskt få ett stort stipendium i denna sport. Det är vanligtvis de prestigefyllda akademiska universiteten som erbjuder collegerodd och man måste visa både en elitnivå av idrottsprestationer och utmärkta akademiska prestationer. Det finns cirka 150 skolor som erbjuder roddprogram med en genomsnittlig lagstorlek på runt 40 roddare.

Gymnastik

Börja tidigt! Detta är en av de mest konkurrenskraftiga sporterna för att få ett stipendium. Tränare letar år i förväg efter internationellt erfarna gymnaster. De flesta har förmågan att tävla i större internationella möten. Endast 80 skolor har gymnastikprogram (de flesta för kvinnor), med i snitt 20 gymnaster i laget.

Är du intresserad och vill veta mer om Andra idrotter, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Stipendier för övriga idrotter

Bowling

Bowling är en officiell NCAA-sport för kvinnor och är en likvärdig sport för NCAA-stipendieändamål, så halva stipendier kan delas ut för att nå gränsen per skola. Det finns ungefär 140 universitet som har ett bowlinglag med totalt runt 2 000 idrottare som tävlar. Det är en av de mindre NCAA college-sporterna.

Cykling

Cykling håller på att bli en växande sport i USA bland sportprogram på collage. Cykling är inte en officiell NCAA college-sport, men tävlar under USA Cycling. Collegiate cycling är delat på elva olika geografiska platser, som var och en organiserar lokala tävlingssäsonger, hanterar resultat och rankningar. Skolor som har program inom cykling kan erbjuda stipendier.

Fäktning

Det finns runt 45 universitet som har ett fäktlag och runt 6 000 student-idrottare tävlar. Det är en av de mindre NCAA college-sporterna. Fäktning är en likvärdig sport för NCAA-stipendieändamål, så halva fäktningstipendier kan delas ut för att uppfylla stipendiegränsen per skola.

Landhockey

Det finns runt 280 universitet som har ett landhockeylag med totalt omkring 1400 student-idrottare som tävlar. Detta är en sport för kvinnor. Det är väldigt vanligt att den akademiska nivån på skolorna med landhockeylag är på en hög nivå, så att ha bra betyg och provresultat kan vara viktigt för att få möjlighet till ett stipendium i landhockey.

Lacrosse

Det finns omkring 600 universitet som har ett landhockeylag med runt 28 000 student-idrottare som tävlar. Lacrosse är en likvärdig sport för NCAA, så halva stipendier kan delas ut så länge de kombinerade motsvarande utmärkelserna inte överstiger stipendiegränsen. Detta är en mycket populär amerikansk sport så du måste spela på högsta nivå i ditt hemland för att få chansen att tävla i det amerikanska collegesystemet.

Gevär

Det finns runt 30 universitet som har ett gevärs-team med omkring 400 student-idrottare som tävlar. Det är en av de mindre NCAA college-sporterna. Gevär är en sport med NCAA-stipendieändamål, så halva gevärsstipendier kan delas ut för att uppfylla stipendiegränsen per skola.

Rugby

Det finns omkring 30 universitet som har ett rugbylag med runt 1300 student-idrottare som tävlar. Rugby är en NCAA-sport, division I och II, för kvinnor (även om skolor också har herrlag, men inga sportstipendier ges) och är en likvärdig sport för NCAA stipendieändamål, så halva rugbystipendier kan delas ut för att uppfylla stipendiegränsen per skola.

Softball

Softball är en stor amerikansk sport och damernas motsvarighet till baseboll. Det finns omkring 1700 universitet som har ett softballlag med totalt runt 32 000 student-idrottare som tävlar. Softball är en likvärdig sport för NCAA-stipendieändamål, så halva softballstipendier kan delas ut för att uppfylla stipendiegränsen per skola.

Vattenpolo

Det finns runt 115 universitet som har ett vattenpololag med omkring 3500 student-idrottare som tävlar. Det är en av de mindre NCAA college-sporterna. Vattenpolo är en likvärdig sport för NCAA-stipendieändamål, så halva stipendier kan delas ut för att uppfylla stipendiegränsen per skola. Det är väldigt vanligt att den akademiska nivån på skolorna med vattenpololag är på en hög nivå, så att ha bra betyg och provresultat kan vara viktigt för att få en möjlighet till ett vattenpolostipendium.

Brottning

Det finns runt 370 universitet som har ett brottningslag med omkring 11 000 studentidrottare som tävlar – de flesta av dessa är män. Brottning är en likvärdig sport för NCAA-stipendieändamål, så halva stipendier kan delas ut för att uppfylla stipendiegränsen per skola. Det är väldigt vanligt att den akademiska nivån på skolorna med brottningslag är på en hög nivå, så att ha bra betyg och provresultat kan vara viktigt för att få möjlighet till ett brottningsstipendium.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Andra idrotter så kommer skolan att kontakta dig.

CSUSA - College Scholarships USA

CSUSA - VÅR RESA

Vår resa började från våra studenthem 2007. Vi har kommit långt sedan dess. Vi bygger ett enormt nätverk av framgångsrika studentidrottare och skapar vägar bortom college. Men det börjar med att hitta rätt skola och idrottslag. Se varför vi hjälper...


Läs mer om CSUSA - College Scholarships USA och visa alla program.

Kontaktuppgifter

CSUSA - College Scholarships USA

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Andra idrotter från CSUSA - College Scholarships USA, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information