Om skolan

Vård- och omsorgsgymnasiet (tidigare Consensum) utbildar dig som vill jobba med människor
Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad, på det sätt som just du drömmer om.
Vård- och omsorgsgymnasiet (VOGY) i Sollentuna är ett gymnasium som är inriktat på utbildning inom vård, hälsa och omsorg. Skolan som tidigare hette Consensum har funnits i drygt 10 år. Det innebär att vi har stor erfarenhet av att utbilda kompetenta undersköterskor som antingen fått bra jobb direkt efter gymnasiet eller valt att plugga vidare på högskolan.
Vård- och omsorgsgymnasiet är en liten, personlig skola, där alla känner alla. Lärare och mentorer ser varje elev och kan därför aktivt ge stöd så att du når dina mål. Hos oss blandar du praktiska och teoretiska moment på skolan. Redan från årskurs 1 får du användning av dina kunskaper under praktikperioderna. Förutom vårdämnen läser du förstås alla gymnasiegemensamma ämnen och kan välja kurser för att bli behörig till högskolan.
Kunskap i ett sammanhang
Vi vet att trygghet och en känsla av sammanhang är viktiga faktorer för motivation och studieglädje. Eftersom skolan är specialiserad på inom vård och omsorg kan lärare i olika ämnen samarbeta i gemensamma teman. Genom studiebesök och externa föreläsare blir kopplingen mellan kursinnehåll och verklighet ännu större. Med vår kunskap inom hälsoområdet ser vi att fysisk aktivitet också är viktig för att orka plugga. Därför får du som elev ett bidrag till kort på Friskis & Svettis. Tränar du mer än 30 gånger får du hela kortet betalt
Vård- och omsorgscollege (VOC)
Vård- och omsorgsgymnasiet ingår i Vård- och Omsorgscollege. Skolor och arbetsgivare som samverkar i ett Vård- och Omsorgscollege erbjuder utbildningar som håller mycket hög nivå och som leder till arbete. Skolan har spännande samarbeten med Södertörns Räddningstjänst, Röda Korsets Högskola och bjuder ofta in människor från olika vårdyrken som gästföreläsare.
Praktik – nära verkligheten
Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig del av din utbildning. En intressant praktikplats ger inte bara nya kunskaper utan ofta leder praktiken till extrajobb under studietiden och anställning efter examen. Tack vare samarbetet inom Vård- och omsorgscollege har skolan många intressanta praktikplatser att erbjuda. I årskurs tre ger skolan också möjlighet för elever att genomföra sin slutpraktik på ett sjukhus i Tanzania, en unik möjlighet att se och lära av vården i ett utvecklingsland.
Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Vård- och omsorgsgymnasiet
Program
Reportage
Gör en intresseanmälan
Statistik
Antal elever på skolan år 2021/22: cirka 150
Utbildningsstatistik
Genomsnittlig betygspoäng | Behöriga till högskola | Andel med examen inom 3 år | |
---|---|---|---|
Vård- och omsorgsprogrammet |
13,7 | 45,8 | 40,7 |
se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.
OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Hitta till skolan
Vård- och omsorgsgymnasiet
Recensioner
Snittbetyg: 4,3
Baseras på 7 recensioner.För att få mer information från Vård- och omsorgsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:
Hitta en gymnasieskola du är intresserad av
Gör en intresseanmälan
Skolan kontaktar dig med mer information