Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Om skolan

Vård- och omsorgsgymnasiet

Vård- och omsorgsgymnasiet (tidigare Consensum) utbildar dig som vill jobba med människor

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad, på det sätt som just du drömmer om.

Vård- och omsorgsgymnasiet (VOGY) i Sollentuna är ett gymnasium som är inriktat på utbildning inom vård, hälsa och omsorg. Skolan som tidigare hette Consensum har funnits i drygt 10 år. Det innebär att vi har stor erfarenhet av att utbilda kompetenta undersköterskor som antingen fått bra jobb direkt efter gymnasiet eller valt att plugga vidare på högskolan.

Vård- och omsorgsgymnasiet är en liten, personlig skola, där alla känner alla. Lärare och mentorer ser varje elev och kan därför aktivt ge stöd så att du når dina mål. Hos oss blandar du  praktiska och teoretiska moment på skolan. Redan från årskurs 1 får du användning av dina kunskaper under praktikperioderna. Förutom vårdämnen läser du förstås alla gymnasiegemensamma ämnen och kan välja kurser för att bli behörig till högskolan.

Kunskap i ett sammanhang

Vi vet att trygghet och en känsla av sammanhang är viktiga faktorer för motivation och studieglädje. Eftersom skolan är specialiserad på inom vård och omsorg kan lärare i olika ämnen samarbeta i gemensamma teman.  Genom studiebesök och externa föreläsare blir kopplingen mellan kursinnehåll och verklighet ännu större. Med vår kunskap inom hälsoområdet ser vi att fysisk aktivitet också är viktig för att orka plugga. Därför får du som elev ett bidrag till kort på Friskis & Svettis. Tränar du mer än 30 gånger får du hela kortet betalt

Vård- och omsorgscollege (VOC)

Vård- och omsorgsgymnasiet ingår i  Vård- och Omsorgscollege. Skolor och arbetsgivare som samverkar i ett Vård- och Omsorgscollege erbjuder utbildningar som håller mycket hög nivå och som leder till arbete. Skolan har spännande samarbeten med Södertörns Räddningstjänst, Röda Korsets Högskola och bjuder ofta in människor från olika vårdyrken som gästföreläsare.

Praktik – nära verkligheten

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig del av din utbildning. En intressant praktikplats ger inte bara nya kunskaper utan ofta leder praktiken till extrajobb under studietiden och anställning efter examen. Tack vare samarbetet inom Vård- och omsorgscollege har skolan många intressanta praktikplatser att erbjuda. I årskurs tre ger skolan också möjlighet för elever att genomföra sin slutpraktik på ett sjukhus i Tanzania, en unik möjlighet att se och lära av vården i ett utvecklingsland. 


Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Vård- och omsorgsgymnasiet

Program

Yrkesprogram
Vård- och omsorgsprogrammet Ort Recensioner
Vård- och omsorgsprogrammet Flera orter (2)
4,2 (4)
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogrammet Flera orter (2)
  • = Riksintag

Visa alla

Reportage

Elevreportage med Idun, Emeli och Bridgett

Vad är det bästa med att plugga Vård- och omsorgsprogrammet? Hur är lärarna och vilka karriärmöjligheter finns efter studenten? Läs intervjun med eleverna Idun, Emeli och Bridget som berättar om sin tid på programmet. Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Vård- och omsorgsgymnasiet.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

Antal elever per lärare 2021/22

Vård- och omsorgsgymnasiet
 52,4%
Vård- och omsorgsgymnasiet 13,9

Antal elever på skolan år 2021/22: cirka 150


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Vård- och omsorgsprogrammet

13,7 45,8 40,7
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 90 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng 13,7 13,4 2020/21
Andel behöriga till högskola 45,8 48,9 2020/21
Andel med examen inom 3 år 40,7 69,9 2018/19
Antagningspoäng medel 203,3 2021
Lägsta antagningspoäng 150,0 2021
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Vård- och omsorgsgymnasiet

Aniaraplatsen 2, 2tr
191 47 Sollentuna

 Visa telefonnummer
vogy.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 7 recensioner.

Dimitra
Skolan är det bästa jag valde och för det hjälpen jag vill
ariana
Jag rekommenderar gymnasieskolan Consensum starkt för dem som gillar en mysig och familjär stämning, för att det är precis det denna skolan erbjuder. Lärarna på skolan vill verkligen elevens bästa om eleven visar att den vill sträva. Det finns hjälp i alla formen, från studiehjälp till hjälp från elever i andra klasser. Ett bra upplägg med de t...
Visa hela
Idun
En superbra skola med trevliga lärare och elever. Bra upplägg med teman.
Recensioner
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 7 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Vård- och omsorgsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Jag vill byta till Vård- och omsorgsgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information