Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet, Akutsjukvård

Consensum Sollentuna
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 41 (år 1)
Vård- och omsorgsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-05-07

Om utbildningen

Akutsjukvård på Consensum Sollentuna

Utbildning i Akutsjukvård på Consensum Sollentuna

På Consensum i Sollentuna kan du välja att läsa Vård- och omsorgsprogrammet med fördjupning mot Akutsjukvård. Efter utbildningen kan du direkt jobba som undersköterska inom akutsjukvård. Du kan exempelvis jobba med intensivvård, på akutmottagning eller på vanlig vårdavdelning. Du har också möjlighet att studera vidare efter gymnasiet eftersom du får högskolebehörighet när du går utbildningen på Consensum.

Utbildningen på Vård- och omsorgsprogrammet

Under utbildningen får du kunskaper inom omvårdnad, omsorg och vård som gör att du ska kunna arbeta med att hjälpa och stödja människor vid ohälsa, sjukdom eller funktionshinder. Du får även lära dig om hälsa och friskvård i syfte att kunna förebygga ohälsa och veta hur man skapar ett liv med välbefinnande och kvalitet. Dessa kunskaper ger dig förutsättningar för att arbeta med varierande arbetsuppgifter och ett meningsfullt jobb. Efter din utbildning får du kompetens för att börja arbeta som undersköterska direkt. Du blir också högskolebehörig på Vård- och omsorgsprogrammet vid Consensum Sollentuna.

Akutsjukvård

Vid vissa händelser är den enda lösningen akut vård och vid sådan akutsjukvård krävs det ständig förberedelse, beredskap och reaktion. Det finns inte rum för misstag eller tvekan. Utbildningen i Akutsjukvård gör dig förberedd för att arbeta med svåra skador och akuta sjukdomar. Utbildningen till undersköterska i akutsjukvård ger dig kunskap för att arbeta på platser där snabbhet och kunskap kan vara avgörande för liv och död. Till exempel på akutmottagningar, med intensivvård eller på vanliga vårdavdelningar.

Utbildningens innehåll

På utbildningen i Akutsjukvård läser du kurser inom områden som räddningsmedicin, akutsjukvård och katastrofmedicin. Du får lära dig om räddningstjänsten, den prehospitala vårdens organisation, hur svårt sjuka och skadade personer ska tas om hand samt hur du ska kommunicera med patienter och deras närstående i traumatiska situationer. Du får även ökad förståelse för vanliga reaktioner hos psykiskt sjuka, missbrukare och äldre personer när det kommer till akuta situationer.

Jobba eller plugga vidare efter utbildningen

Det finns mängder av möjligheter för dig efter att ha gått utbildningen på Consensum. För undersköterskor finns det mycket jobb inom landsting och kommun. Du har också möjligheter att läsa vidare vid utbildningar på universitet och högskola. Du kan utbilda dig till exempelvis ambulanssjuksköterska, ambulanssjukvårdare, sjukgymnast, arbetsterapeut, brandman, polis, jobb inom räddningstjänsten eller socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Akutsjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Se elever från gymnasieskolan Consensum i Sollentuna berätta om hur det är att studera på skolan!

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet, Akutsjukvård

Som boende i samma kommun som Consensum Sollentuna söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Du blir högskolebehörig på utbildningen och kan välja att studera vidare efter gymnasiet.

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Akutsjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

Consensum Sollentuna

Consensum gymnasium Sollentuna

Consensum utbildar dig som vill jobba med människor i framtiden

Vill du arbeta med andra människor är detta skolan för dig! Consensum Sollentuna ger dig en trygg och säker bas att bygga vidare på, oavsett om du vill ha jobb direkt efter studenten eller satsar på att läsa vidare på...


Läs mer om Consensum Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Consensum Sollentuna

Aniaraplatsen 2
191 47 SOLLENTUNA

 Visa telefonnummer
www.consensum-sollentuna.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Mycket Nöjd Etta
(5)
Många ger inte vård-och omsorgssprogrammet en chans. Jag gav det nästan inte men sen kom jag på öppet hus på den här skolan. Den är liten men det har massa fördelar. Alla vet vilka alla är. Lärarna känner dig. Consensum är inte som någon annan skola då den är uppbyggd på ett annorlunda sätt. Hur är lite svårt att förklara här men det gör den spe...
Visa hela
Ak
(3)
Maten har blivit bättre under åren. Är god men inte alltid. Dem flesta lärarna är bra, bra stämning i klassen fast högljud, mycket ljud i skolan men ändo en liten skola som är ganska ofta tyst, förstående lärare
främling
(4)
Skolan är bra.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet, Akutsjukvård från Consensum Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Consensum Sollentuna
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.