Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Consensum Sollentuna
Programinformation
Sollentuna, Stockholm
Antal elever: cirka 110 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 150,0
    (medelvärde: 203,3) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-30
2021-12-06
2022-01-24
2022-02-03
2022-04-20
2022-05-02
Vård-och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet

Det här är utbildningen som gör dig väl förberedd för ett spännande arbetsliv inom vård, hälsa och omsorg. Genom olika ämnen får du kunskap om hur människan fungerar till kropp och själ. Du lär dig om de vanligaste sjukdomarna och vilka behandlingar som ges. Du får insikt om vanliga orsaker till fysisk och psykisk ohälsa. Under utbildningen får du också kunskaper om olika funktionsvariationer och hur barn och vuxna kan få rätt stöd utifrån sina behov.

Oavsett inom vilket område du kommer att arbeta så är din förmåga att bemöta, respektera och kommunicera med olika människor nyckeln till god vård. Därför är detta något som du läser om, tränar på och diskuterar under hela utbildningen. Praktisk erfarenhet får du genom totalt 18 veckors APL/praktik på olika arbetsplatser.

Jobb direkt eller fortsatta studier 

Vård- och omsorgsprogrammet på Consensum är både ett yrkesprogram och ett högskoleförberedande program. Efter gymnasiet får du en yrkesexamen och kan arbeta som undersköterska inom akutsjukvård, äldreomsorg, psykiatri eller LSS (stöd och service till funktionshindrade barn och vuxna). Den ordinarie studieplanen inkluderar också de ämnen som krävs för behörighet till högskolan och utbildning för att bli sjuksköterska, psykolog, lärare, socionom eller liknande.   

Fördjupande kunskaper

På Consensum får du födjupnade kunskaper om hur människan reagerar vid svårta trauman och kriser. Du får lära dig akut omhändertagande och att prioritera patienter utifrån triagemetoden.

Du får också kunskaper om att ge barn och vuxna meningsfullhet och stöd i vardagen.

Praktik (APL) nära verkligheten

På Consensum har vi mycket nära samarbete med olika arbetsplatser inom vård och hälsa. Arbetsplatsförlagt lärande (praktik) är en del av din utbildning. Vi vet att en intressant praktikplats ger energi och möjlighet till nya erfarenheter i livet.

Ditt möte med verkligheten befäster dina kunskaper och du utvecklas som person. För många av våra elever har praktiktiden lett till ett efterlängtat jobb efter gymnasiet.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta på sjukhus, som stöd- eller elevassistent eller inom äldreomsorgen. Med hjälp av poängen från dina individuella val kan du läsa vidare på högskola till till exempel sjuksköterska, polis, socionom eller sjukgymnast.

Vård- och omsorgscollege

Skolan är en av de gymnasieskolor i Stockholm som är certifierade som Vård- och omsorgscollege (VOC), vilket är en kvalitetsgaranti för dig som elev. Skolor och arbetsgivare inom Vård- och omsorgscollege samverkar för att kunna erbjuda utbildningar och praktikplatser som håller hög nivå.

Om du inte har full behörighet

Om du vill läsa vård- och omsorg, men inte har full behörighet är du välkommen att söka till våra introduktionsprogram; programinriktat val eller yrkesintroduktion. Läs mer här.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Efter gymnasiet får du en yrkesexamen och kan arbeta som undersköterska inom akutsjukvård, äldreomsorg, psykiatri eller LSS (stöd och service till funktionshindrade barn och vuxna). Den ordinarie studieplanen inkluderar även de ämnen som krävs för allmän behörighet till högskolan och studier till exempelvis sjuksköterska, socionom, psykolog och fysioterapeut. 

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Consensum Sollentuna

Consensum utbildar dig som vill jobba med människor i framtiden

Vill du arbeta med andra människor är detta skolan för dig! Consensum Sollentuna ger dig en trygg och säker bas att bygga vidare på, oavsett om du vill ha jobb direkt efter studenten eller satsar på att läsa vidare på...


Läs mer om Consensum Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Consensum Sollentuna

Consensum, Aniaraplatsen 2, 2tr
191 47 Sollentuna

 Visa telefonnummer
www.consensum-sollentuna.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner.

Dimitra
Skolan är det bästa jag valde och för det hjälpen jag vill
Mycket Nöjd Etta
Många ger inte vård-och omsorgssprogrammet en chans. Jag gav det nästan inte men sen kom jag på öppet hus på den här skolan. Den är liten men det har massa fördelar. Alla vet vilka alla är. Lärarna känner dig. Consensum är inte som någon annan skola då den är uppbyggd på ett annorlunda sätt. Hur är lite svårt att förklara här men det gör den spe...
Visa hela
Ak
Maten har blivit bättre under åren. Är god men inte alltid. Dem flesta lärarna är bra, bra stämning i klassen fast högljud, mycket ljud i skolan men ändo en liten skola som är ganska ofta tyst, förstående lärare
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,2)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Consensum Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Consensum Sollentuna
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information