Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet, Högskoleförberedande

Consensum Lund
Programinformation
Lund
Antal elever: cirka 170 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 201,0) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-02-08
2022-04-20
Vård- och omsorgsprogrammet, Akutsjukvård

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet

Det här är utbildningen för dig som vill vara väl förberedd för ett spännande arbetsliv inom vård, hälsa och omsorg. Med dina nya kunskaper är du rustad att stödja och hjälpa människor vid ohälsa, sjukdom eller funktionsvariationer.

Alltid högskolebehörighet men även jobb direkt
Vård- och omsorgsprogrammet på Consensum är ett program som förbereder dig för högre studier. Direkt efter examen har du dessutom ett yrke och kan få jobb som undersköterska eller stödassistent inom hälso- och sjukvård eller psykiatrin. För den som vill studera vidare finns en mängd högskole- och universitetsutbildningar, till exempel sjuksköterska, polis, fysioterapeut, barnmorska, psykolog och ambulanssjuksköterska.

Praktik (APL) – nära verkligheten
På Consensum har vi ett mycket nära samarbete med olika arbetsplatser inom vård, hälsa, psykiatri och naturvetenskap. Arbetsplatsförlagt lärarande (praktik) är en del av din utbildning.  Vi vet att en intressant praktikplats ger energi och möjlighet till nya erfarenheter i livet. För många av våra elever har praktiktiden lett till ett efterlängtat jobb efter skolan.

Vård- och omsorgscollege
Skolan är certifierad som ett Vård- och omsorgscollege, vilket är ytterligare en kvalitetsgaranti för dig som elev. Skolor och arbetsgivare som samverkar i ett Vård- och omsorgscollege erbjuder utbildningar som håller mycket hög kvalitet och som leder till arbete. Efter fullgjord utbildning får du ett särskilt diplom.

Hälsa ger studieglädje
Vi lägger stor vikt vid att du mår bra och upplever studieglädje. För att skapa helhet och en känsla av sammanhang i ditt lärande arbetar vi med ämnesövergripande teman. Din mentor vägleder och coachar dig på ett engagerat sätt i din utveckling.

Internationellt utbyte
I alla våra utbildningar finns det inslag av internationellt utbyte och du får en språklig och kulturell grund att stå på. Vi har samarbeten i Kina och Tanzania med olika typer av utbyten, exempelvis APL (praktik), fältstudier eller gymnasiearbete.

När vi reser och arbetar i andra länder är det en stor tillgång att vara flerspråkig. Consensum erbjuder ett brett urval av moderna språk och vi uppmuntrar dig gärna att läsa språk.

Vinnare i yrkes-SM
Två av våra elever tog sig till finalen i Yrkes-SM 2018 (kategorin Vård och Omsorg). 

Vinnare blev vår elev Jonna Mjörnell från Sollentuna. Jonna kammade dessutom hem bronset i Yrkes VM som gick av stapeln i augusti 2019.

Välkommen till oss och en ljus framtid med många valmöjligheter!

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Högskoleförberedande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet, Högskoleförberedande

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Högskoleförberedande så kommer skolan att kontakta dig.

Consensum Lund

Om du vill jobba med människor och göra skillnad

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg, samhällsvetenskap samt naturvetenskap kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad. På...


Läs mer om Consensum Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Consensum Lund

Sankt Lars väg Byggnad 20
222 70 Lund

 Visa telefonnummer
www.consensum-lund.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

VO
Det är en mindre skola vilket gör att jag känner mig tryggare. Man lär känna lärarna och dem lär känna en så det blir en mer trivsam miljö. Alla lärare vill att alla elever ska lyckas!
Elin
Jag har velat bli barnmorska sedan jag var fem år gammal. Consensum erbjuder bland annat vård och omsorgsprogrammet med olika inriktningar. Jag valde Consensum för att jag aldrig har tyckt om att gå på stora skolor, med ca 250 elever blev detta alldeles lagom för mig. Med lärare som bryr sig om varje enskild individ ser de till att man kommer di...
Visa hela
Elin
Ända sedan jag började på skolan har jag bara känt mig välkommen, vilket är en väldigt fantastisk känsla få jag inte känt så innan på någon skola. Lärarna är suveräna- de är roliga, påhittiga och väldigt närvarande med eleverna! Tvekar man på utbildning är VO alltid bra att välja- man får jobbmöjligheter direkt efter examen och det är inte bara ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet, Högskoleförberedande från Consensum Lund, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information