Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet med praktik

Consensum Lund
Programinformation
Lund
Högskoleförberedande program
(Läs mer) Öppet hus
2022-02-08
2022-04-20

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet Start HT 2022

Vill du lära dig att förstå människan som individ och i grupp? Är du framtidens ledare? Då passar vår nya utbildning Samhällsvetenskap Beteende. Direkt efter skolan är du behörig att arbeta med en massa spännande yrken eller plugga vidare till polis, socionom, journalist, beteendevetare med mera.

Genom att studera sociologi, kommunikation, pedagogik och psykologi ökar du din förståelse för mänskligt beteende. Du får en bredare syn på världen, samspel och ledarskap. Under utbildningens gång arbetar vi mycket med konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och hjälper andra med personlig utveckling.

Fördjupning och praktik
På Consensum fördjupar du dig i Pedagogiskt ledarskap, Etnicitet & Kulturmöten och Ungdomskulturer. På Samhällsvetenskapsprogrammet utvecklar du också din ledarskapsförmåga och genom vår obligatoriska praktik rustas du med verktygen du behöver för att leda och lära dig själv och andra. Att få möjligheten att arbeta praktiskt inom Samhällsvetenskapsprogrammet är inte så vanligt, men då det ger så många fördelar, har vi på Consensum valt att göra det obligatoriskt.

Jobba eller plugga vidare
Efter utbildningen är du redo att på en gång ta dig an arbeten inom ledarskap såsom kriminalvårdare, ungdomsledare, elevassistent, personlig assistent, biblioteksassistent och mycket mer. Utbildningen är också högskoleförberedande och ger dig vad du behöver för att kunna läsa vidare till psykolog, polis, lärare, socionom, kurator, journalist med mera.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet med praktik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet med praktik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet med praktik så kommer skolan att kontakta dig.

Consensum Lund

Om du vill jobba med människor och göra skillnad

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg, samhällsvetenskap samt naturvetenskap kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad. På...


Läs mer om Consensum Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Consensum Lund

Sankt Lars väg Byggnad 20
222 70 Lund

 Visa telefonnummer
www.consensum-lund.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet med praktik från Consensum Lund, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information