Consensum

Consensum Gymnasium - utbildning inom hälsa, vård och omsorg, samhällsvetenskap och naturvetenskap!

Vill du studera på en skola med stort fokus mot vård och omsorg, hälsa, samhällsvetenskap eller naturvetenskap? Consensum gymnasium erbjuder utbildningar med högskolebehörighet på två orter: Lund och Sollentuna!

Lund

  • Samhällsvetenskapsprogrammet/Beteendevetenskap
  • Vård- och omsorgsprogrammet / Högskoleförberedande
  • Vård- och omsorgsprogrammet / Yrkesförberedande
  • Introduktionsprogrammet / Språkintroduktion 
  • Naturvetenskapsprogrammet / Naturvetenskap

Sollentuna

Sjuksköterska, lärare, polis eller läkare – alltid högskolebehörighet!

Eftersom alla våra utbildningar är högskoleförberedande så kan du alltid göra valet att studera vidare efter studenten, oavsett vilken utbildning du väljer.

Hälsa ger studieglädje

Consensum är en hälsofrämjande skola som lägger stor vikt vid att du mår bra och upplever studieglädje. För att skapa helhet och en känsla av sammanhang i ditt lärande arbetar vi med ämnesövergripande teman. Din mentor vägleder och coachar dig på ett engagerat sätt i din utveckling.

Internationellt utbyte

I alla våra utbildningar finns det inslag av internationellt utbyte och du får en språklig och kulturell grund att stå på. Vi har samarbeten i Kina och Tanzania med olika typer av utbyten, exempelvis APL (praktik), fältstudier eller gymnasiearbete.

När vi reser och arbetar i andra länder är det en stor tillgång att vara flerspråkig. Consensum erbjuder ett brett urval av moderna språk och vi uppmuntrar dig gärna att läsa språk.

Praktik (APL) – nära verkligheten

På Consensum har vi mycket nära samarbete med olika arbetsplatser. Arbetsplatsförlagt lärande (praktik) är en del av din utbildning.  Vi vet att en intressant praktikplats ger energi och möjlighet till nya erfarenheter i livet. För många av våra elever har praktiktiden lett till ett efterlängtat jobb efter skolan. 


Är du intresserad och vill veta mer om Consensum, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Consensum

Program

Gör en intresseanmälan

Välj en skola

Hitta till skolan

Consensum

Sankt Lars väg Byggnad 20
222 70 Lund


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

Välj en skola

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information