Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på Carl Wahren Gymnasium

Läs Samhällsvetenskap på Carl Wahren Gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap ska ge kunskap om samhällsstrukturer och livsvillkor utifrån såväl individ-, grupp- och samhällsnivå. Här fördjupas din förståelse för samhällsfrågor genom att samhällsvetenskaplig metodik tillämpas i undervisningen.

Innehåll på Samhällsvetenskapsprogrammet

Programmet är tydligt högskoleförberedande.  Även i examensmålet lyfts den samhällsvetenskapliga kärnan för programmet tydligt fram, med formuleringar om att du ska få studera samhällsförhållanden och samhällsfrågor i Sverige och världen i övrigt. Bland annat handlar det om frågor som rör demokrati, etik, genus, kommunikation och miljö.

Innehållet på programmet ska också ge dig möjlighet att utveckla ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt som kan vara till nytta för framtida högskolestudier. Till exempel får du formulera och utreda frågeställningar och pröva att tillämpa olika teorier och metoder. Samhällsvetenskapsprogrammet riktar sig verkligen till dig som är intresserad av hur samhället fungerar och hur människor påverkas på olika sätt av det som sker, såväl lokalt som globalt.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Carl Wahren Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.