Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Hotell- och turismprogrammet

Om utbildningen

Hotell och turismprogrammet på Carl Wahren Gymnasium

Inriktning Hotell och konferens på Carl Wahren Gymnasium

Denna inriktning på Hotell- och turismprogrammet är menad att ge kunskaper för arbete inom hotell- och konferensverksamhet.

Exempel på yrken:

  • Bokning
  • Reception
  • Våningsservice 

Utbildningen på Hotell- och turismprogrammet

I världen är turismnäringen den snabbast växande och Hotell- och turismprogrammet är ett sätt att möta den här utvecklingen och höja utbildningsnivån i branschen. Förutom att du lär dig specifika arbetsuppgifter inom de olika områdena, får du även lära dig om bland annat service och bemötande, marknadsföring, försäljning, kommunikation och entreprenörskap. Efter att du är klar med utbildningen ska du ha kunskaper för att kunna arbeta inom hotell-, konferens- eller turismnäringen.

Centralt på Hotell- och turismprogrammet är service och kundens upplevelser och detta är något som genomsyrar alla ämnen och kurser. I fokus är upplevelser, tjänster och det personliga mötet och det ska resultera i ett yrkesmässigt förhållningssätt i varierande servicesituationer  

Exempel på samarbetspartners:

Sergel Plaza 
Scandic Hotell, Täby

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Som boende i samma kommun som Carl Wahren Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.