Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Bruksgymnasiet
Programinformation
Östhammar
Antal elever: cirka 60 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 229,7) * statistik från 2020

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Bruksgymnasiet

Läs Beteendevetenskap på Bruksgymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. Utbildningen ger dig en bred behörighet för att studera vidare och du får goda möjligheter att maximera antalet meritpoäng.

Oavsett vilken inriktning på programmet du väljer att läsa får du många valmöjligheter. Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som funderar på att bli till exempel polis, psykolog, jurist, lärare eller journalist.

Inriktning Beteendevetenskap

På inriktningen Beteendevetenskap läser du kurser som hjälper dig förstå människors utveckling och samspel i olika sammanhang, både som individ och i grupp. Du får till exempel fördjupa dig i sociologi, psykologi och kulturmöten.

På Bruksgymnasiet får du en trygg och trivsam studiemiljö i fräscha lokaler. Det är en skola där vi bryr oss om varandra och har roligt tillsammans!

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du en lugn och kunskapsinriktad utbildning, ofta i små undervisningsgrupper. Under hela din gymnasietid här får du tillgång till en egen dator. Kunniga och engagerade lärare hjälper dig att nå dina mål.

Lär dig för verkligheten

På Bruksgymnasiet lär du dig för verkligheten. Naturliga inslag i utbildningen är fältstudier, studiebesök och inspirationsveckor. Du får möjlighet att delta i aktuella projekt och möta intressanta föreläsare och gäster. Det finns även möjlighet för dig att söka till skolans olika internationella utbyten.

På Bruksgymnasiet blir du en del av SA-gemenskapen. Varje år möts alla årskurser i skolans egen SA-challenge.

Välkommen till Bruksgymnasiet!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Vårt mål är att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och förbereda dig inför framtiden.  Vi har skickliga, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam som hjälper dig att nå dina mål – varje...


Läs mer om Bruksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bruksgymnasiet

Gymnasievägen 1
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.bruksgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Bruksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bruksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information