Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Bruksgymnasiet
Programinformation
Östhammar
Antal elever: cirka 30 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 227,5
    (medelvärde: 279,4) * statistik från 2020

Om utbildningen

naturvetenskap på Bruksgymnasiet

Läs naturvetenskap på Bruksgymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet (NA) är ett högskoleförberedande program. Utbildningen passar dig som gillar att experimentera, lösa problem, har känsla för matematik och vill lära dig mer om livets olika mysterier.

På NA får du som elev en modern och aktuell utbildning. Bruksgymnasiet har dessutom ett härligt läge med närhet till naturen som man utnyttjar för fältarbete i skog och sjö.  På Naturvetenskapsprogrammet får ni också genomföra intressanta studiebesök inom medicin, industri och naturvetenskaplig forskning.

Du får laborera i skolans välutrustade salar och träna dig i att skriva rapporter, vilket gör att du blir väl förberedd för fortsatta högre studier. Skolan erbjuder kurser i matematik och specialisering inom kemi, biologi och fysik.

Naturvetenskapsprogrammet, och specifikt inriktningen Naturvetenskap, ger en mycket bred behörighet, vilket innebär att du kan läsa vidare till civilingenjörläkarekemistveterinär eller farmaceut.  

Inriktning Naturvetenskap

Inriktningen Naturvetenskap har fokus på kunskaper i fysik, kemi, biologi och matematik. I dessa ämnen har du också möjlighet att läsa valbara fördjupningskurser för att stärka din kompetens ytterligare.

Inom NA får du utveckla din förmåga till problemlösning, analytiskt tänkande och logiska resonemang. Tillsammans med engagerade och kunniga lärare får du hjälp att nå dina mål!

Välkommen till Bruksgymnasiet!  

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Vårt mål är att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och förbereda dig inför framtiden.  Vi har skickliga, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam som hjälper dig att nå dina mål – varje...


Läs mer om Bruksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bruksgymnasiet

Gymnasievägen 1
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.bruksgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner.

Hodan Mohamed Abdi
Jag som läser svenska som andraspråk får väldigt bra studiehjälp i alla ämnen, vilket såklart är väldigt viktigt. Vad som jag tycker är särskilt bra är att man har möjlighet att läsa sitt modersmål istället för moderna språk, där jag då läser somaliska. Det finns också möjlighet till att läsa både modersmål och moderna språk om man så vill. Posi...
Visa hela
Julia Jansson
På skolan så finns det väldigt bra platser att studera och utnyttja de hål och raster som inte är ovanligt att man har i sina scheman på gymnasiet. I de olika husen så finns det bra med studieplatser, men vill man ha mer studiero så finns det alltid möjlighet att sitta i biblioteket eller grupprum. Vad som också är bra är att det finns ett skolg...
Visa hela
Alva Lamell
Vad som lockade mig till Bruksgymnasiet från början var att jag under prova-på-dagen fick känslan av att lärarna är väldigt engagerade i sina ämnen och elever, och det har jag under min tid här också upplevt. Man lär känna sina lärare väldigt bra och får en personlig relation med de flesta. En annan sak som jag tycker är väldigt positivt är att ...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Bruksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bruksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information