Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Bruksgymnasiet
Programinformation
Östhammar
Antal elever: 8 (år 1)
Handels- och administrationsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-28

Om utbildningen

Handel och service på Bruksgymnasiet

Handels- och Administrationsprogrammet - profil företagande

Handels- och administrationsprogrammet (HA) på bruksgymnasiet är rätt val av gymnasieprogram för dig som vill arbeta med människor och som har ett intresse för handel, företagande, service och turism.

Gå en praktisk utbildning i nära samarbete med näringslivet

Som elev på HA får du arbeta praktiskt i till exempel skolans kafeteria, göra marknadsundersökningar och olika former av reklam, samt med att exponera varor i skolans eget skyltfönster. Varje år är ni HA-elever med och arrangerar en uppskattad modevisning på skolan.

På Bruksgymnasiet sker utbildningen i nära samarbete med näringslivet och du blir väl förberedd för att börja arbeta direkt efter gymnasiet. Under din utbildning får du därför så mycket som 17 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får den yrkeserfarenhet du behöver. Handels- och administrationsprogrammet på Bruksgymnasiet har ett mycket gott rykte i branschen och många av de elever som har gått här får anställning där de har praktiserat.

Några exempel på företag där Bruksgymnasiets elever har praktiserat är: IKEA, Kicks, Gina Tricot, Åhléns, Svensk Fastighetsförmedling, Stadium och MQ.

Testa att starta och driva eget företag

I samarbete med Ung Företagsamhet (UF) får du i årskurs 3 starta och driva ett eget företag under ett läsår. Du har dessutom möjlighet att läsa kurserna Företagsekonomi 1 och 2. Det gör att du får en bra grund att stå på om du vill starta eget eller bli till exempel butikschef.

Exempel på möjliga yrken efter gymnasiet för dig som väljer Handels- och administrationsprogrammet är butikssäljare, butiksledare, inköpsassistent, ekonomiassistent, exponerings- och utställningsdesigner, företagssäljare, marknadsförare, kundservice och reception samt redovisningsassistent.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Som boende i samma kommun som Bruksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service så kommer skolan att kontakta dig.

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Bruksgymnasiet erbjuder ett brett utbud av gymnasieutbildningar som ger dig som elev mycket goda förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och bli förberedd inför framtiden. Skolan har kompetenta, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam som hjälper dig...


Läs mer om Bruksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bruksgymnasiet

Gymnasievägen 1
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.bruksgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bruksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.