Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Bruksgymnasiet
Programinformation
Östhammar
Antal elever: 13 (år 1)
El- och energiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-28

Om utbildningen

El- och energiprogrammet på Bruksgymnasiet

El- och energiprogrammet med inriktning Dator- och kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet på Bruksgymnasiet är en yrkesförberedande utbildning och är ett passande val av gymnasieutbildning för dig som är tekniskt intresserad och vill arbeta praktiskt.

Utbildningens upplägg

Skolan erbjuder inriktning­arna automation, dator- och kommunika­tionsteknik och elteknik på El- och energiprogrammet. Som elektriker kan du arbeta med installation, service och underhåll av elektrisk utrustning. Utbildningen gör att du får en grund som gör att du kan arbeta i princip var du vill i världen. I årskurs 1 läser ni en hel del teori och har praktiska laborationer inom elektronik, ellära, styrteknik och digitalteknik.

Under det andra och tredje året får alla elever göra praktik (APL) under åtta veckors tid varje läsår. Praktiken är förlagd på olika elfirmor inom Östhammars och Uppsala kommun. Bruksgymnasiet har ett väl fungerande samarbete med många olika företag, vilket gör det möjligt att kunna erbjuda bra APL-platser till alla elever.

Elektrikeryrket har kommit att breddas alltmer och omfattar idag också installation av larmutrustning, datanät, kabel-TV, solcellsinstallationer och annan ny teknik. Tillsammans med näringslivet får du möjlighet att arbeta med verklighetsnära projekt.

El- och energiprogrammet på Bruksgymnasiet ger en god grund för livslångt lärande i arbetslivet och också för fortsatta studier. Genom branschstyrning och samarbete med näringslivet följer skolan förändringar som sker inom elteknikbranschen och kan på så sätt snabbt och obyråkratiskt anpassa utbildningen till de krav och önskemål som arbetsmarknaden har.

På Bruksgymnasiet får du som elev en modern, lugn och individanpassad utbildning i nya, fräscha lokaler där du får handledning av kunniga och engagerade lärare.

Skolans elever i lönetoppen!

"Sveriges bästa gymnasieutbildningar - om du vill tjäna pengar"

19 januari 2011 publicerade Aftonbladet statistik från Svenskt Näringsliv och SCB, där Sveriges gymnasieutbildningar rankades utifrån inkomst fem år efter studenten.

Bruksgymnasiet kan stolt meddela att elever från skolans elprogram hamnade på
andra plats i Sverige med en snittårslön på 358 600kr.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Bruksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Certifiering

ETG

ETG

ETG är en certifiering utfärdad av Elbranschens centrala yrkesnämnd. Med en ETG-certifiering kvalitetssäkras både elevens kunskap och praktikperiod

Läs mer om ETG här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Bruksgymnasiet erbjuder ett brett utbud av gymnasieutbildningar som ger dig som elev mycket goda förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och bli förberedd inför framtiden. Skolan har kompetenta, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam som hjälper dig...


Läs mer om Bruksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bruksgymnasiet

Gymnasievägen 1
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.bruksgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bruksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.