Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Automation

Bruksgymnasiet
Programinformation
Östhammar
Antal elever: cirka 40 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 110,0
    (medelvärde: 202,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Automation på Bruksgymnasiet

El- och energiprogrammet med inriktning Automation

El- och energiprogrammet på Bruksgymnasiet är en yrkesförberedande utbildning som passar dig som är tekniskt intresserad och vill arbeta praktiskt.

På Bruksgymnasiet erbjuds trei inriktning­ar på El- och energiprogrammet; automation, dator- och kommunika­tionsteknik och elteknik. I yrket som elektriker kan du arbeta med installation, underhåll och service av elektrisk utrustning. Utbildningen på El- och energiprogrammet ger dig en grund som gör det möjligt för dig att arbeta i princip hela världen. Under ditt första år läser ni en hel del teori och har praktiska laborationer både inom ellära och elektronik som inom styrteknik och digitalteknik.

Under det andra och tredje året gör alla elever praktik (APL) under 8 veckor s tid varje läsår. Din APL är förlagd på olika elfirmor inom Östhammars och Uppsala kommun. Skolan har väl fungerande samarbeten med många olika företag, vilket gör att man kan erbjuda bra APL platser till alla elever.

Under de senaste åren har elektrikeryrket breddats och omfattar idag även installation av kabel-TV, datanät, larmutrustning, solcellsinstallationer och annan ny teknik. I samarbete med näringslivet får du möjlighet att arbeta med verklighetsnära projekt.

Få en grund för livslångt lärande

Utbildningen på Bruksgymnasiet ger dig en god grund för livslångt lärande i arbetslivet såväl som för vidare studier. Genom branschstyrning och att samarbeta med näringslivet följer skolan förändringar inom elteknikbranschen och kan snabbt och obyråkratiskt anpassa utbildningen till de krav och önskemål som finns från arbetsmarknaden.

På Bruksgymnasiet får du en modern, lugn och individanpassad utbildning i nya, fräscha lokaler med handledning av kunniga och engagerade lärare.

Bruksgymnasiets elever i lönetoppen!

"Sveriges bästa gymnasieutbildningar - om du vill tjäna pengar"

19 januari 2011 publicerade Aftonbladet statistik från Svenskt Näringsliv och SCB, som rankat Sveriges gymnasieutbildningar utifrån inkomst fem år efter studenten. Bruksgymnasiet är stolta att meddela att elever från skolans elprogram hamnade på andra plats i Sverige med en snittårslön på 358 600kr.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Som boende i samma kommun som Bruksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Certifiering

ETG

ETG

ETG är en certifiering utfärdad av Elbranschens centrala yrkesnämnd. Med en ETG-certifiering kvalitetssäkras både elevens kunskap och praktikperiod

Läs mer om ETG här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Bruksgymnasiet erbjuder ett brett utbud av gymnasieutbildningar som ger dig som elev mycket goda förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och bli förberedd inför framtiden. Skolan har kompetenta, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam som hjälper dig...


Läs mer om Bruksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bruksgymnasiet

Gymnasievägen 1
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.bruksgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Automation från Bruksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bruksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: