Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Bruksgymnasiet
Programinformation
Östhammar
Ekonomiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-28

Om utbildningen

Ekonomi på Bruksgymnasiet

Ekonomiprogrammet på Bruksgymnasiet

Som elev på Ekonomiprogrammet läser du ett högskoleförberedande program som ger dig en bred behörighet för att studera vidare.

Gå en utbildning som ger dig många möjligheter

Ekonomiprogrammet ger dig många valmöjligheter inför framtiden. Utbildningen är ett bra val för dig som funderar på att bli till exempel ekonom, marknadsförare, banktjänsteman, personalchef, lärare, jurist eller egen företagare.

På Bruksgymnasiet erbjuds inriktning Ekonomi, där du läser kurser som hjälper dig att förstå hur ett företag är uppbyggt - allt från mindre enmansföretag till större företag som H&M och Sandvik. Du får kunskap om allt från affärsidé till bokföring.

Utbildningen ger dig också kunskaper som gör det möjligt att starta eget företag och börja arbeta direkt efter gymnasiet. Du har goda möjligheter på programmet att maximera antalet meritpoäng. Ditt tredje år väljer du om du vill fördjupa dig inom marknadsföring eller redovisning.

Starta företag med UF

Under din tid på Bruksgymnasiet kommer du under ett läsår få möjligheten att starta och driva ett företag i samarbete med Ung Företagsamhet (UF). På det sättet kan du omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Du kommer att sälja, köpa in, ställa ut på mässa och göra alla andra saker som sker i ett företag.

Skolan har en trygg och trivsam studiemiljö i fräscha lokaler. Här bryr man sig om varandra och har roligt tillsammans. Här får du plugga i en lugn och kunskapsinriktad miljö där undervisningen ofta sker i mindre grupper. Till hands har du kunniga och engagerade lärare som hjälper dig att nå dina mål. Ekonomiläraren är till exempel egen företagare och läroboksförfattare.

På Bruksgymnasiet lär du för verkligheten. Studiebesök, fältstudier och inspirationsveckor är naturliga inslag i din utbildning. Ekonomiprogrammet har ett nära samarbete med Samhällsprogrammet och du kommer att bli en del av den gemenskapen. Varje år möts alla årskurser i skolans egen SA-challenge.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Bruksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Bruksgymnasiet erbjuder ett brett utbud av gymnasieutbildningar som ger dig som elev mycket goda förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och bli förberedd inför framtiden. Skolan har kompetenta, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam som hjälper dig...


Läs mer om Bruksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bruksgymnasiet

Gymnasievägen 1
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.bruksgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

Anonym
(5)
Bra och pedagogiska lärare som kan mycket om sitt ämne. För övrigt bra studiemiljö samt fin skola.
Magdalena
(4)
Utbildningen är bra och väl grundad inför framtiden. Lärarna är fantastiska och kompetenta. Skolan är mysig och ekonomilokalerna är väldigt fräscha och fina. Skulle jag idag ha valt om mitt gymnasieval så skulle jag fortfarande ha valt ekonomiprogrammet på Bruks.
Madeleine
(4)
Mycket bra samt kunniga lärare (speciellt Eva Blomkvist) och kurserna är väldigt intressanta. Bra studiematerial och hjälp är alltid högt prioriterat.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bruksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.