Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Bromma Gymnasium
Programinformation
Ort: Stockholm
Antal elever: 64 (år 1)

Utbildningsinfo

Teknikvetenskap på Bromma gymnasium

Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap på Bromma gymnasium

Har du ett intresse för teknik? Bromma gymnasium erbjuder en utbildning som ger dig redskap och teknisk kompetens för att vara med och forma framtiden.

Du får undervisning av engagerade lärare som samarbetar kring helheten och som sätter din utbildning i centrum. Några självklara inslag i utbildningen är studiebesök, föreläsare och regelbundna kontakter med yrkesverksamma personer utanför skolans värld.

Teknikprogrammet förbereder dig för högre studier. Oavsett vilken inriktning du väljer på programmet kommer du på Bromma gymnasium att få alla de formella förkunskaper som civilingenjörsutbildningarna i Sverige och utomlands kräver.

Det är ett fint arbetsklimat på programmet och Teknikprogrammet har skolans mest nöjda elever. Här värdesätts ansvar och ömsesidig respekt.

För några år sedan fick Bromma gymnasiums teknikprogram utmärkelsen ”Årets teknikutbildning” från Teknikföretagen, vilket är en organisation som representerar mer än 3 200 teknikföretag.

Inriktningar på Teknikprogrammet

Som elev på Teknikprogrammet kan du välja tre olika utbildningar: Teknikvetenskap, Design och produktutveckling med profil flyg samt Design och produktutveckling med profil teknisk design. Läs mer om inriktning Teknikvetenskap här nedanför.

Inriktning Teknikvetenskap

Inriktningen ger dig en stark teknisk utbildning som leder raka vägen till civilingenjörsstudier. Du får mycket goda förkunskaper i matematik, fysik och engelska men även konstruktion, mekanik och hållfasthetslära. 

Bromma gymnasium samarbetar med KTH och bjuder in föreläsare från näringslivet. Utöver det ordnar skolan också många intressanta studiebesök.

Utbildningen ger dig även full behörighet för att läsa ett fjärde år på teknikprogrammet för att få titeln Gymnasieingenjör.

Programfördjupning 

  • Konstruktion 1
  • Cad 1
  • Cad 2
  • Teknikspecialisering
  • Engelska 7

Läs ett fjärde teknikår och bli gymnasieingenjör

Bromma gymnasium erbjuder dig även att läsa ett fjärde tekniskt år och bli anställningsbar gymnasieingenjör. I din utbildning ingår elva veckor praktik på teknikföretag i närområdet såsom Saab, Scania och Cepheid. 

NOTERA ATT det, av schematekniska skäl, inte är möjligt att välja en nationell idrottsutbildning (NIU) om du läser på teknikprogrammet.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

För teknikprogrammet ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Bromma Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är högskoleförberedande.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Bromma Gymnasium

Bromma Gymnasium

Välkommen till Bromma gymnasium - Stockholms äldsta gymansieskola

Bromma gymnasium är Stockholms äldsta gymnasieskola utanför tullarna. Du hittar skolan, efter en kort promenad från Stora Mossens tunnelbanestation, belägen i ett lugnt område som ger trygghet, trivsel och studiero. Bromma gymnasium erbjuder fyra högskoleförberedande utbildningar inom naturvetenskap, samhällsvetenskap, ekonomi...


Läs mer om Bromma Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bromma Gymnasium

Nyängsvägen 152
167 56 Bromma

 Visa telefonnummer
brommagymnasium.stockholm.se