Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Bromangymnasiet, i Hudiksvall
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 249,8)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 175,0
(medelvärde: 249,8)

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av historia, politik, psykologi eller media. Under programmets gång får du lära dig att analysera, diskutera och tolka samhällsvetenskapliga frågor ur ett källkritiskt perspektiv.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till lärare, psykolog och journalist.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se
Bromangymnasiet
Gymnasievägen 4a
824 34 Hudiksvall

Bromangymnasiet i Hudiksvall

Bromangymnasiet är ett av landets största sammanhållna gymnasier som erbjuder dig ett brett utbud av program och inriktningar. Skolan samarbetar med flera branscher och företag för att göra utbildningsprogrammen så förberedande som möjligt för ditt framtida yrkesliv. Skolan satsar på modern teknik och har flera...

Läs mer om Bromangymnasiet och visa alla program.

Sponsrad