Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Brinellgymnasiet, i Nässjö (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Programmet där du får testa dina kunskaper på kunder i skolan

På Brinellgymnasiets Hantverksprogram kan du läsa till antingen frisör eller hår- och make-up-stylist. Våra lärare har goda erfarenheter från yrkeslivet och en gång i veckan får eleverna chansen att pröva sin färdigheter när håller skolans frisör- och skönhetssalong är öppen.

På programmet får du både en teoretisk och praktisk utbildning som ger dig en god grund för att börja arbeta efter utbildning. En gång i veckan håller skolans frisör- och skönhetssalong öppet. Då är allmänheten välkommen för en behandling. I årskurs 2 och 3 är de på praktik en dag i veckan. Vilket ger en bra inblick i arbetslivet och ger goda möjligheter till jobb efter studenten. Du kommer också att få utbildning inom försäljning och service då kundkontakt är en viktig del i yrket. 

Träning sker på dockor, klasskamrater och kunder i skolans salong. Stor vikt läggs dessutom på service, försäljning, produktkännedom samt förståelse och kunskap i hantering av olika kundrelaterade situationer. Undervisningen sker i ändamålsenliga och fräscha lokaler. Vi har fullgod ventilation både när det gäller luftväxling och vid tillredningsplatserna. Vi undervisar om ergonomi och om hur du kan hantera kemikalier på ett bra sätt.

Vi lägger stor vikt vid att ha små grupper för att på så sätt kunna individanpassa undervisningen (max 16 elever). Vi har behöriga lärare med lång erfarenhet.

APL

För att öka kunnandet i det specifika yrket är en omfattande och väl genomförd arbetsplatsförlagd utbildning (APL) en viktig del. Totalt kommer eleven att göra 15 veckors APL under utbildningstiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Jönköping

Höst

  • Klassrum
  • Nässjö

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Brinellgymnasiet
Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...

Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad