Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Introduktionsprogrammet
Inga recensioner än

Introduktionsprogrammet

Bråvallagymnasiet, i Norrköping
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet, Bråvallagymnasiet

Introduktionsprogrammet

Behöver du en introduktion till gymnasiet? Här får du all hjälp och stöd du behöver för att klara av det gymnasieprogram du vill gå.

Om du behöver förbereda dig eller komplettera din utbildning för att komma in på det gymnasieprogram du vill, finns Bråvallas introduktionsprogram.

Skolan har två olika inriktningar inom Yrkesintroduktion, Bygg- och Anläggningsprogrammet smala yrken samt Fordon- och Transportsprogrammet Godshantering.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktionen är till för dig som saknar gymnasiebehörighet och som vill gå en yrkesinriktad utbildning inom Bygg och anläggnings programmet eller Fordons- och transportprogrammet. Studietiden varierar mellan 1 och 3 år, beroende på hur många betyg du har med dig från grundskolan.

Idag erbjuder Bråvalla gymnasium två olika yrkesintroduktionsutbildningar:

  • Godshantering 900 poäng
  • Specialyrken 1200 poäng - där du inför år 3 väljer vilken yrkesutgång du vill läsa mot, Håltagare, Glasmontör, Sanering/rivning, Ställningsbyggare eller Undertaksmontör.

Syftet är att ge dig en bra grund och att introducera ditt framtida yrke. Här skapas möjligheter till vidare studier på yrkesprogram eller att etablera dig på arbetsmarknaden.

Studietiden kan variera mellan 1 och 3 år, beroende på hur många betyg du har med dig från grundskolan samt vilket mål du har med dina studier.

Som elev får du en individuell studieplan där följande ämnen kan ingå efter behov: svenska eller svenska som andra språk, engelska, matematik, historia, religionskunskap, geografi och idrott detta uppblandat med kurser från nationella yrkesprogram.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Norrköping

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.
Bråvallagymnasiet
Hangargatan 14
602 09 Norrköping

Mer än 50 års erfarenhet samlat på Norrköpings modernaste och mest kompletta yrkesgymnasium!

2019 flyttade Ebersteinska gymnasiets yrkesprogram till nya Bråvallagymnasiet! På nästan 29 000 kvadratmeter undervisningsyta har Bråvallagymnasiet samlat det absolut bredaste utbudet av yrkesprogram och inriktningar i Norrköping. Lärarna som arbetar på skolan har lång erfarenhet av undervisning inom sitt yrke....

Läs mer om Bråvallagymnasiet och visa alla program.

Sponsrad