Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Språkresa till Ilfracombe, England

Blueberry Språkresor
Programinformation
Storbritannien
Språkresor
Gör en språkresa till den härliga kuststaden Ilfracombe

Om utbildningen

Uppgradera engelskan med en språkresa till Ilfracombe

Ilfracombe är en genuint trevlig ort vid atlantkusten i norra Devon och den här skolan, Country Cousins, är den enda språkskolan i staden. Skolan har lång erfarenhet och är specialiserad på ungdomskurser där du kan kombinera sport och språk.

Språkskolan

Staden har cirka 12 000 invånare på vintern och växer till närmare det dubbla under sommaren. Den gamla fiskehamnen har fortfarande aktiva fiskare som ger sig iväg tidigt på morgonen och kommer tillbaka med fångster som sedan blänker bland isbitar på torget och lockar till köp. Ilfracombe är idealisk för ungdomar. Bebyggelsen är charmig och gatorna går i krokiga svängar upp och ner. Runt staden finns fina sandstränder som blandas med karg klippkust. Fritidsutbudet under sommaren är stort och festivaler, tennisturneringar och musikuppträdanden avlöser varandra.

Skolan Channel School ligger trevligt i utkanten av staden med en park och tennisbanor som närmaste granne. Ungdomskurserna drivs av ett väl sammansvetsat team med stort engagemang. Utflykter och sportaktiviteterna uppdateras med nya idéer varje år. I anslutning till skolan finns ett mycket populärt café. Dessutom finns ett rum med datorer för internet och email för dig som vill ha kontakt med kompisarna hemma. Antalet ungdomskurser är många, så oavsett ålder och fritidsintresse går det ofta att hitta riktigt bra alternativ för alla smaker.

P.A.L.S

Country Cousins har utarbetat ett framgångsrikt sätt att integrera språkstudenterna med engelska ungdomar genom sitt kamratstödjarprogram som flera lokala ungdomar deltar i. Programmet heter P.A.L.S och står för Promoting Acceptance of Language Students. Det här är mycket uppskattat både bland de lokala ungdomarna och bland språkstudenter som får en chans att prata engelska med jämnåriga utanför värdfamiljen. 2014 vann Channel School British Councils prestigefyllda ELTons för P.A.L.S.

Språkkurser

I regel startar kurserna varje lördag under hela sommaren och kursslut är alltid en lördag. Vissa kurser erbjuds endast under vissa perioder under förutsättningar att det är tillräckligt många studenter anmälda.

Kurserna ges främst under sommaren och pågår mellan 6 juni till 5 september 2020. Under våren erbjuds ett urval av kurserna, perioden är 28 mars till 25 april 2020. Grupperna har högst 15 deltagare men genomsnittet är 12. Du har endast lektioner måndag till fredag. Vissa kurser erbjuds endast under vissa perioder under förutsättningar att det är tillräckligt många studenter anmälda. Vissa kurser ges även under påsken, kontakta Blueberry Språkresor gärna om du är intresserad. 

Kurser mellan 2–4 veckor startar varje lördag mellan 9 juni och 8 september under 2018 förutom Fotbolls, Street Dance, Table Tennis och Beach Volleyball som bara finns tillgängligt mellan16 juni och 11 augusti. Grupperna har högst 15 deltagare (i genomsnitt 12). Normalkursen i engelska har 15 lektioner (à 60 minuter) per vecka.

För den som gör tillvalen Discovering Devon, Ridning, Fotboll eller Golf går det att välja till 3 extralektioner per vecka och alltså läsa mer intensivt dvs 18 lektioner per vecka. På Discovering Devon-programmet kan man även välja att lägga till 6 lektioner extra så det blir totalt 21 lektioner per vecka i engelska, för dem som är minst 13 år. Eleverna delas in i grupper efter ålder men man tar också hänsyn till hur mogen studenten är och därför är dessa åldersgränser inte helt fasta.

Kursstart

Kursstart är varje måndag mellan 6 juni - 5 september 2020. Undantag gäller Ball sports, Sports Science, Sea Water Sports, Fotbolls, Street Dance, Table Tennis och Beach Volleyball som bara finns tillgängligt mellan 13 juni till 15 augusti 2020 om tillräckligt många studenter är anmälda. Lektioner sker måndag-fredag.

I kombination med kursen väljer man ett av många olika fritidsalternativ

Discovering Devon

Detta program kan väljas i kombination med 15, 18 eller 21 lektioner (15 och 18 lektioner/vecka endast för ungdomar på 13 år eller äldre). Den innehåller ett varierat utflyktsprogram till lokala sevärdheter och roliga ställen.

Adventure Sports

Engelska 15 lektioner per vecka kombineras med 7,5 timmar per vecka spännande sporter typiska för regionen. Surfing, kanot, kajak, äventyrssimning, köra fyrhjuling m.m. En typisk vecka består av två till tre längre äventyrspass och därutöver ett omfattande alllmänt fritidsprogram. Våtdräkt och våtskor som du får ta hem till Sverige ingår i kursavgiften.

Sportkurser

Engelska 15 lektioner per vecka kombineras med 7,5 timmar per vecka av en favoritsport. Du kan välja mellan tennis, surfing, fotboll, streetdans, beach volleyball och ridning. I surfalternativet ingår en våtdräkt att ta med hem.

Sportlektionerna är huvudsakligen på en låg till medelbra nivå.

Boende

Du bor i värdfamilj, antingen i dubbelrum med en student av annan nationalitet eller i enkelrum. Alla måltider ingår. Frukost och middag äter du tillsammans med familjen och lunchen äts som picknick på skolan. Vill du bo med en kamrat går det också bra.

Familjerna bor i utkanten av Ilfracombe eller de närliggande byarna. Oftast bor de äldre eleverna närmare skolan och de lite yngre bor längre ut då de spenderar mer tid med sin värdfamilj. Skolan har en skolbuss som hämtar eleverna varje morgon och skjutsar hem dem varje kväll. De som är 14 år eller äldre kan ibland promenera till och från skolan. Om du behöver specialdiet så tillkommer ett tillägg.

Fritidsaktiviteter

Förutom det fritidsprogram som ingår i respektive kurs så anordnar skolan aktiviteter varje dag och kväll som t.ex. disco, pitch and putt, bio, bowling, grillfest, besök på adventure park m.m. Varje vecka (vanligtvis på tisdagar) anordnas en heldagsutflykt till olika roliga utflyktsmål.

Resan till lfracombe

Blueberry Språkresor skickar flygofferter till alla ungdomsresenärer för att göra din resa så smidig som möjligt, det går givetvis bra att boka eget flyg om ni föredrar det. Du bör inte boka flyg förrän du har fått en fullständig kursbekräftelse.

Skolan hämtar/lämnar studenterna på London Heathrow. Flyget ska anlända lördagar mellan kl. 11 och 14 och flyget hem ska avgå lördagar mellan kl. 14 och 17. För flyg tidigare (vid ankomst) eller senare (vid avresa) tillkommer en kostnad på cirka 25 GBP per timme för att skolans personal ska vänta med studenten på flygplatsen. Vänligen kontakta Blueberry Språkresor om ni önskar information för annan flygplats.

Tre skäl att studera engelska på Ilfracombe

  • Kombinera engelska med fritidsaktivitet

  • Studera med jämnåriga studenter

  • Enda språkskolan i staden

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om språkresan så kommer Blueberry Språkresor att kontakta dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Språkresa till Ilfracombe, England, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Språkresa till Ilfracombe, England så kommer skolan att kontakta dig.

Blueberry Språkresor

Blueberry

Utforska världen med Blueberry Språkresor

Vill du bli bättre på språk och uppleva en annan kultur? Med Blueberry Språkresor har du möjlighet att studera ett modernt språk utomlands. Blanda nytta med nöje under din gymnasietid genom att spendera en termin, en sommar eller ett läsår...


Läs mer om Blueberry Språkresor och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Blueberry Språkresor

Grev Turegatan 35
114 38 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.blueberrysprakresor.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Skicka in din intresseanmälan

För att få mer information om Språkresa till Ilfracombe, England från Blueberry Språkresor, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: