Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Språkresa till Biarritz, Frankrike

Blueberry Språkresor
Programinformation
Frankrike
Språkresor
Vackra kust- och surfstaden Biarritz

Om utbildningen

Få fart på franskan med en språkresa till Biarritz

Biarritz är en rolig och livlig stad för ungdomar på sommaren. Biarritz ligger vid Atlanten vid foten av Pyrenéerna nära Spanien. Det är alltid något på gång i staden. Band som spelar, jonglörer på gatan, artister som målar i den gamla fiskehamnen, gatuteater eller surfare som visar sina konster. Här finns alla förutsättningar för ett minnesvärt äventyr!

Språkskolan

Språkskolan France Langue (BLS) erbjuder språkkurser både får ungdomar och vuxna. Ungdomsskolan ligger på cirka 10 minuters promenad från centrum. Lokalerna tjänar under resten av året som en lågstadieskola (Ecole Sainte-Marie) för franska barn, men under sommarmånaderna fylls den av internationella studenter som studerar franska.

Mitt i staden finns långa vita stränder. De fina vågorna lockar surfare från hela världen. Det finns också många caféer, affärer och diskotek.

Kurs och datum

Skolan erbjuder kurser på 1-4 veckor under perioden 7/6-22/8 2020. Nybörjare kan endast starta 8/6, 6/7 samt 3/8 2020. Du har 20 lektioner (15h) per vecka i grupper i grupper om högst 14 elever. Alla lektioner är på förmiddagen och schemat ser lite olika ut beroende på veckodag. På måndagar är det lektioner kl 10,30-12,30 medan lektionerna är mellan 09,00-12,30 tisdag till fredag. Tyngdpunkten i undervisningen ligger på muntlig konversation som varvas med grammatik, uttal, hörförståelse och skriftliga övningar. Lärarna har franska som modersmål och är universitetsutbildade. Utöver surfing/blandade aktiviteter ingår även övriga gemensamma aktiviteter 4 gånger i veckan, två utflykter i veckan samt en kvällsaktivitet på fredagar.

Boende under vistelsen

Du bor i dubbelrum eller flerbäddsrum i fransk värdfamilj. Familjerna bor i Biarritz, i närliggande Anglet eller Bayonne på högst 45 minuters avstånd från skolan med buss. Alla måltider ingår. Lunch äts som picknick på skolan. Du kan i samband med anmälan meddela om du har några särskilda allergier eller specialdiet, pristillägg på 55 EUR per vecka tillkommer för specialdiet. Busskort är inte inkluderat i priset och kostar cirka 12 EUR per vecka. Ankomst till värdfamilj är söndag innan kursstart och avresa är lördag efter kursslut. Ibland kan du bo i samma värdfamilj som studenter som går på en annan språkskola. Vissa familjer tar emot fler än två studenter.

Fritidsaktiviteter

Skolan ordnar aktiviteter på eftermiddagarna samt en halvdagsutflykt på onsdagen och en längre utflykt på lördagen till närliggande städer såsom St Jean de Luz eller Espelette. Tre kvällar per vecka är det anordnade kvällsaktiviteter. Övriga kvällar tillbringas med värdfamiljen för att öva på franskan. Vid anmälan väljer du om du vill ha surfing eller blandade aktiviteter som tillval. Du kan även välja att kombinera de två olika tillvalen, t.ex. att du surfar ena veckan och deltar i de blandade aktiviteterna följande vecka. Aktivitetsledarna ger främst information och instruktioner på franska men ibland informerar de ur säkerhetssynpunkt även på engelska för att säkerställa att studenterna har förstått informationen.

Surfing

Då surfing är en stor sport i Biarritz arrangerar skolan en specifik kurs på eftermiddagarna för dig som vill lära dig surfa istället för de blandade aktiviteterna som annars ingår på ungdomskursen (som beskrivet nedan). Du surfar ca 6 timmar i veckan fördelat över fyra olika tillfällen (1,5 timme per tillfälle). Det är en perfekt kurs för dig som tidigare har provat på surfing och vill bli ännu bättre eller alltid drömt om att få chansen att lära dig! Nybörjare som avancerade surfare är välkomna. Dina lärare är erfarna surflärare. Lån av bräda och våtdräkt ingår. Observera att surfingen är väderberoende och tidsschemat kan variera beroende på tidvattnet. Det går också att välja t.ex. en vecka surfing och en vecka allmänt aktivitetsprogram.

Blandade aktiviteter

Du kan välja blandade aktiviteter som tillval om du vill passa på att prova en hel del olika saker under din resa. Aktiviteterna är t.ex. ridning, golf, beachvolley, fotboll, surfing, paddla havskajak, skattjakt, frågesport, klättring, fototävling, rafting, bowling och mycket mer. Det finns givetvis också tid till att bada och tillbringa en eftermiddag på stranden med kompisarna.

Resan till Biarritz

Blueberry Språkresor skickar flygofferter till alla ungdomsresenärer för att göra din resa så smidig som möjligt, det går givetvis bra att boka eget flyg om man föredrar det. Självklart anpassas då avresa och ankomst efter skolans rekommendationer. Om du vill boka flyg på egen hand rekommenderas att du inväntar en fullständig kursbekräftelse av Blueberry.

Familjen hämtar och lämnar på Biarritz flygplats, förutsatt att du har kommunicerat dina ankomstuppgifter till Blueberry Språkresor minst 16 dagar innan kursstart. Skolan rekommenderar ankomst till värdfamiljen mellan kl 18.00-20.00. Under förutsättningar att Blueberry Språkresor får information om ankomst/avresa med god framförhållning, kan det gå bra att ankomma från kl 14.00. Du lämnar värdfamiljen före 12.00 på avresedagen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om språkresan så kommer Blueberry Språkresor att kontakta dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Språkresa till Biarritz, Frankrike, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Språkresa till Biarritz, Frankrike så kommer skolan att kontakta dig.

Blueberry Språkresor

Blueberry

Utforska världen med Blueberry Språkresor

Vill du bli bättre på språk och uppleva en annan kultur? Med Blueberry Språkresor har du möjlighet att studera ett modernt språk utomlands. Blanda nytta med nöje under din gymnasietid genom att spendera en termin, en sommar eller ett läsår...


Läs mer om Blueberry Språkresor och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Blueberry Språkresor

Grev Turegatan 35
114 38 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.blueberrysprakresor.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Skicka in din intresseanmälan

För att få mer information om Språkresa till Biarritz, Frankrike från Blueberry Språkresor, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: