Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Språkresa till Berlin, Tyskland

Blueberry Språkresor
Programinformation
Tyskland
Språkresor
Plugga tyska i Berlin, Tyskland

Om utbildningen

Ta tillfället att träna tyskan med en språkresa till Berlin

Berlin är en av de mest spännande och trendigaste städerna i Europa och är extra mycket i ropet just nu. Här finns en blandning av gammalt och nytt som tilltalar både ungdomar och vuxna. På Berlin Watersports finns alla förutsättningar för en minnesvärd vistelse!

Språkskolan

Skolan GLS Berlin har undervisat utländska studenter i tyska sedan 1983 och har nu ett brett program som inkluderar bl.a. vanliga språkkurser för vuxna, affärstyska, arbetspraktik och sommarkurser i tyska för ungdomar. Skolan är medlem i en rad kvalitetsorganisationer och har en modern undervisningsmetod där kommunikation står i fokus.

Som 13-17-åring läser du på Berlin Watersports, som ligger ca 3 mil utanför Berlin, vid sjön Wolzig. Skolan erbjuder fantastiska möjligheter till vattensporter så som segling, paddla kanot och surfing som studenterna har tid för under eftermiddagarna när klassen slutat för dagen. Förutom vattenaktiviteter anordnas exempelvis grillkvällar eller volleyboll. Varje vecka åker man tillsammans till Berlin så att studenterna får möjlighet att upptäcka en av de mest spännande städerna i Europa.

Skolan tar emot studenter från flera olika länder så studenterna får nya vänner från världens alla hörn. Studenterna bor i flerbäddsrum i samma byggnad som skolan. Badrum finns i anslutning till rummet. Det finns ungefär 10 klassrum och även en cafeteria. Studenterna tar ordentligt om hand om av skolans personal som också bor i samma byggnad. Skolan kan ta emot 70 elever samtidigt.

Kursstart

Kursen startar varje måndag och perioden börjar 28 juni och pågår fram till 8 augusti 2020. Ankomst till skolan sker på söndagen före kursstart och avresa söndagen efter kursslut. Man väljer själv hur många veckor man vill läsa: minimum två och maximum sju veckor. Under en vecka läser man 20 lektioner + hemläxor och varje lektion är 45 minuter. Klasserna består av max 12 studenter.

Första dagen på kursen får man göra ett muntligt och skriftligt språktest för att lärarna ska se vilka förkunskaper man har, och sedan placeras man i en grupp med en lämplig nivå. Allt kursmaterial ingår i kurspriset. Lärarna har alla tyska som modersmål och universitetsexamen i tyska. Studenterna kommer från hela världen t.ex. Ryssland, Frankrike, England, Italien, Danmark, Mexiko, Bulgarien, Grekland, Portugal, USA m.fl.

Boende

Du bor som nämnt i samma byggnad som skolan. Man bor i flerbäddsrum tillsammans med 2-4 studenter och badrum finns i anslutning till rummet. Det ingår helpension, och alla måltiderna äts i skolans cafeteria. Om du reser med en kompis kan ni bo i samma rum. Annars försöker skolan placera studenter av olika nationaliteter tillsammans. Ankomst och avresa sker söndagen före respektive efter kursstart.

Fritidsaktiviteter

När ni inte har lektioner så ordnar skolan en hel del fritidsaktiviteter. Precis som namnet antyder finns massor av vattenrelaterade aktiviteter men utbudet är stort även på land. Vad sägs om klättring (inne eller ute), segling, vindsurfing, testa SUP, bygga flotte, spela volleyboll, innebandy eller inte dansa loss på ett aerobics pass? Skolan erbjuder med andra ord ett fullspäckat och varierat aktivitetsprogram! Varje eftermiddag och kväll ordnas två aktiviteter, t.ex. utflykt till Berlinmuren och museet vid Checkpoint Charlie, disco, grillfest, simning, badminton, videokväll m.m. På lördagar ordnas en längre heldagsutflykt till spännande resmål i närheten av Berlin så som Potsdam, Rheinsberg-slottet eller det före detta koncentrationslägret Sachsenhausen.

Tre skäl att studera tyska på GLS Berlin Watersports i Berlin

  • Tillhör väletablerad skola

  • Mycket fritidsaktiviteter

  • Studenter från hela världen

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om språkresan så kommer Blueberry Språkresor att kontakta dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Språkresa till Berlin, Tyskland, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Språkresa till Berlin, Tyskland så kommer skolan att kontakta dig.

Blueberry Språkresor

Blueberry

Utforska världen med Blueberry Språkresor

Vill du bli bättre på språk och uppleva en annan kultur? Med Blueberry Språkresor har du möjlighet att studera ett modernt språk utomlands. Blanda nytta med nöje under din gymnasietid genom att spendera en termin, en sommar eller ett läsår...


Läs mer om Blueberry Språkresor och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Blueberry Språkresor

Grev Turegatan 35
114 38 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.blueberrysprakresor.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Skicka in din intresseanmälan

För att få mer information om Språkresa till Berlin, Tyskland från Blueberry Språkresor, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: