Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog

Blekinge Naturbruksgymnasium
Programinformation
Ronneby
Antal elever: 28 (år 1)
Naturbruksprogrammet
Naturbruksprogrammet, Skog

Om utbildningen

Skog, maskiner och jakt

Naturbruksgymnasiets inriktning mot skog är en utbildning för dig som är intresserad av skog, maskiner och jakt. Utbildningen är till stor del förlagd till Sjöarp där skolan har tillgång till maskiner och verkstäder. Största delen av undervisningen bedrivs ute i naturen där skolan har tillgång till all Ronneby Kommuns skogsmark. Vi arbetar med motorsåg, röjsåg samt kör skotare och skördare. Vi bedriver även skogsskötsel, viltvård och så jagar vi.

Tre olika inriktningar att välja mellan

Naturbruksgymnasiets inriktning mot skog är en utbildning för dig som är intresserad av skog och maskiner. Du kan välja tre olika utgångar, maskinförare, skogsvårdare eller skogsvårdare med högskolebehörighet.

Skogsvårdare är utbildningen för dig som är intresserad av en utbildning i huvudsak om skogsskötsel, från den traditionella barrskogsskötseln till den speciella skötseln av lövskog. Du har också möjlighet att välja kompletterande kurser som ger dig högskolebehörighet (t ex. för att läsa vidare till Skogsmästare). Det finns dessutom möjlighet att ta jägarexamen på kvällstid.

Du väljer huvudspår i din utbildning i årskurs 2 vilket betyder att du får god tid på dig att fundera över dina val. Du får i åk 1 möjlighet att känna på vad de olika inriktningarna innebär. Du har också möjlighet att välja kompletterande kurser som ger dig högskolebehörighet. Skolan har tillgång till kommunens produktionsskogar på 1600 ha. Skolan förnyar ständigt sin maskinpark som idag består av en skördare och tre skotare och två simulatorer.

Praktik och möjlighet att ta certifikat

Du får möjlighet att ta ADR-bevis, certifikat för heta arbeten, motorsågskörkort, röjmotorsågskort, natur- och kulturmiljökort och guldkort.

I utbildningen ingår 15 veckor arbetsplatsförlagt lärande, APL, då du kommer att vara ute på olika skogsföretag. Denna del av utbildningen ger dig möjlighet att skapa kontakter som ofta leder till arbete efter utbildningen.

Efter gymnasiet

Behörighet till högskolan får du efter godkänd yrkesexamen och om du läser och har godkänt i kurserna Svenska 2 och 3 och Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog

Som boende i samma kommun som Blekinge Naturbruksgymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 374 81 KARLSHAMN
Telefon: 0454-81519
E-post: liselotte.edvardsson@utb.karlshamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog så kommer skolan att kontakta dig.

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium utanför Ronneby

Blekinge Naturbruksgymnasium ligger utanför Ronneby med flera sjöar inom några stenkasts avstånd. Skolans marker sträcker sig som en hästsko genom Bräkne-Hoby, Sjöarp, Hakarp, Karlsnäs och Kalleberga, dessa tre orter utgör skolans fem olika undervisningsplatser. Den största delen av undervisningen bedrivs...


Läs mer om Blekinge Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Blekinge Naturbruksgymnasium

Gamla Riksvägen 61
37262 Bräkne Hoby

 Visa telefonnummer
www.ronneby.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Skog från Blekinge Naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Blekinge Naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.