Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskiner

Blekinge Naturbruksgymnasium
Programinformation
Ronneby
Naturbruksprogrammet
Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskiner

Om utbildningen

Växtodling, maskiner och teknik

Inriktningen mot lantbruk är en yrkesutbildning för dig som är intresserad av växtodling, maskiner, och teknik. Genom teori och praktik får du lära dig bruka jorden och köra och underhålla moderna lantbruksmaskiner

I utbildningen ingår hjullastarkursen och som individuellt val kan du välja grävmaskinskursen. Det arbetsförlagda lärandet sker dels på skolans jordbruk, dels på olika jordbruksföretag. Efter utbildningen kan du arbeta som maskinförare på ett jordbruks- eller entreprenadföretag Lantbruk – maskiner.

Maskinförare inom lantbruk och entreprenad

Naturbruksgymnasiets inriktning mot lantbruk ger dig en rolig, varierande och bred yrkesutbildning inom växtodling, lantbrukets maskiner, grävmaskin, teknik och entreprenörskap.

I undervisningen varvas teori med praktik. Du får lära dig bruka jorden och köra och underhålla moderna lantbruksmaskiner. Grävmaskinsutbildningen ger dig ett utbildningsbevis från BYN/TYA som ger dig anställningsbarhet. Det arbetsplatsförlagda lärandet, (APL) sker dels på skoljordbruket dels på olika lantbruksföretag. Skoljordbruket har ekologisk inriktning på växtodlingen och mjölkproduktionen och vi är anslutna till KRAV. Här odlas vall (hö), spannmål (säd), ärtor, höstraps och potatis.

Grödorna från åkermarken odlas i huvudsak till foder för skolans mjölkkobesättning som består av 80 mjölkkor. Alla djuren går i ett lösdriftsstall och mjölkningen sker i mjölkgrop med 8 kor i varje omgång. Grisproduktionen har förändrats till att skolan har gått från en konventionell smågrisproduktion till en liten besättning utegrisar med helintegrerad produktion av slaktsvin.

Skolan förnyar ständigt sin maskinpark och vi har jordbrukstraktorer mellan 60 hk och 220 hk samt övriga maskiner som behövs för verksamheten.

Efter gymnasiet

När du är klar med din utbildning kan du arbeta som maskinförare på ett jordbruks- eller entreprenörföretag. Behörighet till högskolan får du efter godkänd yrkesexamen samt godkänt i kurserna svenska 2 och 3 och engelska 6. Högskolebehörighet gör att du kan studera vidare till lantmästare på SLU. Har du läst lantbruk med NV-profil kan du studera till agronom.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskiner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskiner

Som boende i samma kommun som Blekinge Naturbruksgymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 374 81 KARLSHAMN
Telefon: 0454-81519
E-post: liselotte.edvardsson@utb.karlshamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium utanför Ronneby

Blekinge Naturbruksgymnasium ligger utanför Ronneby med flera sjöar inom några stenkasts avstånd. Skolans marker sträcker sig som en hästsko genom Bräkne-Hoby, Sjöarp, Hakarp, Karlsnäs och Kalleberga, dessa tre orter utgör skolans fem olika undervisningsplatser. Den största delen av undervisningen bedrivs...


Läs mer om Blekinge Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Blekinge Naturbruksgymnasium

Gamla Riksvägen 61
37262 Bräkne Hoby

 Visa telefonnummer
www.ronneby.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Maskiner, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Blekinge Naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.