Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Djur

Blekinge Naturbruksgymnasium
Programinformation
Ronneby
Naturbruksprogrammet
Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Djur

Om utbildningen

Kor, får och grisar på ett hållbart sätt

Det här är inriktningen som ger dig en rolig bred och varierande utbildning inom djurskötsel. Du får lära dig sköta kor, grisar och får på ett för miljön hållbart sätt.

När du är klar med utbildningen kan du arbeta som djurskötare på ett jordbruksföretag. Högskolebehörighet eller NV-behörighet för att du kan studera vidare på olika högskolor eller universitet, exempelvis SLU.

Inriktning Djur – Lantbruksdjur

Naturbruksgymnasiets inriktning mot Djur - lantbruksdjur ger dig en rolig, varierande och bred yrkesutbildning med tyngdpunkt på lantbruksdjurens skötsel. Dessutom får du grundläggande kunskaper i växtodling och teknik. I undervisningen varvas teori med praktik.

Det arbetsplatsförlagda lärandet, (APL) sker dels på skoljordbruket dels på olika lantbruksföretag. Skoljordbruket har ekologisk inriktning på växtodlingen och mjölkproduktionen och gymnasiet är anslutet till KRAV. Grödorna från åkermarken odlas i huvudsak till foder för skolans mjölkkobesättning. Besättningen består av 80 mjölkkor, 50 kvigor och 50 kalvar. Alla djuren är samlade i ett lösdriftsstall. Mjölkningen sker i mjölkgrop med åtta kor i varje omgång.

Grisproduktionen har förändrats till att gått från konventionell smågrisproduktion till en mindre besättning utegrisar med helintegrerad produktion av slaktsvin. Skolan vill att deras grisar ska få leva ett riktigt grisliv och att djuren ska få leva ut sina naturliga instinkter som att böka i jorden.

Skolan har också en mindre besättning bestående av 20 tackor av den svenska lantrasen, Värmlandsfår. Arten är utrotningshotad och är en del av den levande genbanken i Föreningen Svenska Allmogefår.

Efter gymnasiet

När du är klar med din utbildning kan du arbeta som djurskötare på ett jordbruksföretag med mjölkkor, grisar eller andra djur inom lantbruket. Behörighet till högskolan får du efter godkänd yrkesexamen och godkänt i kurserna svenska 2 och 3 och engelska 6. Högskolebehörighet gör att du kan studera vidare till olika yrken vid SLU.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Djur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Djur

Som boende i samma kommun som Blekinge Naturbruksgymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 374 81 KARLSHAMN
Telefon: 0454-81519
E-post: liselotte.edvardsson@utb.karlshamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Djur så kommer skolan att kontakta dig.

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium utanför Ronneby

Blekinge Naturbruksgymnasium ligger utanför Ronneby med flera sjöar inom några stenkasts avstånd. Skolans marker sträcker sig som en hästsko genom Bräkne-Hoby, Sjöarp, Hakarp, Karlsnäs och Kalleberga, dessa tre orter utgör skolans fem olika undervisningsplatser. Den största delen av undervisningen bedrivs...


Läs mer om Blekinge Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Blekinge Naturbruksgymnasium

Gamla Riksvägen 61
37262 Bräkne Hoby

 Visa telefonnummer
www.ronneby.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Djur, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Blekinge Naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.