Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: NA

Blekinge Naturbruksgymnasium
Programinformation
Ronneby
Antal elever: cirka 120 (.)
Naturbruksprogrammet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 204,9) * statistik från 2021
Hästhållning med Naturvetenskap

Om utbildningen

Hästhållning och naturvetenskap

Vår koppling till naturvetenskapen finns inom djur och natur. Hästhållning med grundläggande behörighet till högskola och naturvetenskapliga kurser. Vår naturvetenskapliga profil vänder sig till dig som vill kombinera ditt intresse för hästar och natur och som tänker studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet.

Om hästhållning med NA

Söker du hit måste du vara intresserad av djur och natur för det är där vår koppling till naturvetenskapen finns. Samtidigt som du får NA-behörighet i kurserna matematik, kemi och fysik läser du kurser som är obligatoriska för inriktningen häst inom naturbruksprogrammet. I kursen Naturbruk får du bekanta dig med våra olika naturbruksområden. Det är en fördel att ha haft praktik i stallar när du går vidare till högre utbildning. I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande, APL, vilket ger dig möjlighet att prova på framtida yrkesval.

Få grundläggande behörighet till högskolan

För att få grundläggande behörighet till högskolan läses svenska 2, svenska 3 och engelska 6. Dessa ligger som individuellt val eller utökat program. Kurserna för NA-behörigheten ligger i programfördjupningen, som individuellt val och utökat program. Om du tänker utbilda dig vidare, kommer du att ha en stor fördel av att ha läst NA-behörighet hos oss. Då kan du knyta an den teoretiska utbildningen till den praktiska verksamheten vi har på skolan.

Efter gymnasiet

När du är klar med din utbildning har du behörighet till de flesta eftergymnasiala utbildningar på högskole- och universitetsnivå. Vill du studera vidare på Lantbruksuniversitet eller någon annan naturvetenskaplig utbildning är detta ett bra alternativ för dig. En del utbildningar kräver särskild behörighet (behörighetskurser kopplade till utbildningens innehåll). Om du har funderingar på någon speciell utbildning efter gymnasiet kontakta skolans SYV.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: NA, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: NA

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen, 374 81 Karlshamn
Telefon: 0454-81519
Mejladress: liselotte.edvardssonsvensson@karlshamn.se

Behörighet

För att vara behörig till programmet måste du vara godkänd i Svenska/Svenska som andraspråk, Engelska, Matematik, samt minst fem grundskoleämnen till.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet ger en yrkesexamen. Väljer du Häst med inriktning naturvetenskap får du särskild behörighet till högskolan inom naturvetenskap.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: NA så kommer skolan att kontakta dig.

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium utanför Ronneby

Blekinge Naturbruksgymnasium ligger utanför Ronneby med flera sjöar inom några stenkasts avstånd. Skolans marker sträcker sig som en hästsko genom Bräkne-Hoby, Sjöarp, Hakarp, Karlsnäs och Kalleberga, dessa tre orter utgör skolans fem olika undervisningsplatser. Den största delen av undervisningen bedrivs...


Läs mer om Blekinge Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Blekinge Naturbruksgymnasium

Gamla Riksvägen 61
37262 Bräkne Hoby

 Visa telefonnummer
www.ronneby.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: NA från Blekinge Naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Blekinge Naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information