Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Naturvetenskap

Blekinge Naturbruksgymnasium
Programinformation
Ronneby
Naturbruksprogrammet
Naturbruksprogrammet, Djur: Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturbruk med fokus på djur och naturvetenskap

Vår naturvetenskapliga profil vänder sig till dig som vill kombinera ditt intresse för djur och natur och som tänker studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. Kopplingen till naturvetenskapen finns inom djur och natur.

Naturbruksprogrammet med Högskolebehörighet

Skolans naturvetenskapliga profil vänder sig till dig som vill kombinera ditt intresse för djur och natur och som tänker studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. 

Samtidigt som du får NA-kompetens i kurserna matematik, kemi och fysik läser du kurser som är obligatoriska för den inriktning du valt inom naturbruksprogrammet. I kursen Naturbruk får du bekanta dig med våra olika naturbruksområden. Det är en fördel att ha haft praktik i stallar och ladugårdar när du går vidare till högre utbildning. I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande, APL, vilket ger dig möjlighet att prova på framtida yrkesval. För att få grundläggande behörighet till högskolan läser du svenska och engelska som individuellt val och utökat program.

Kurserna för NA-behörigheten ligger i programfördjupningen och som utökat program. Om du tänker utbilda dig till veterinär, landskapsarkitekt, agronom, hortonom eller djurskyddsinspektör exempelvis, så kommer du att ha en stor fördel av att ha läst NA då du kan knyta an den teoretiska utbildningen till den praktiska verksamheten som finns på skolan.

Efter gymnasiet

När du är klar med din utbildning har du behörighet till de flesta eftergymnasiala utbildningar på högskolenivå. Vill du studera vidare på Lantbruksuniversitet eller någon annan naturvetenskaplig utbildning är denna utbildning ett bra alternativ. Utbildningen ger i dag den behörighet som krävs för utbildning till veterinär, landskapsarkitekt, agronom, hortonom, samt ett stort antal andra högskole- och universitetsutbildningar inom miljöområdet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Blekinge Naturbruksgymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 374 81 KARLSHAMN
Telefon: 0454-81519
E-post: liselotte.edvardsson@utb.karlshamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium utanför Ronneby

Blekinge Naturbruksgymnasium ligger utanför Ronneby med flera sjöar inom några stenkasts avstånd. Skolans marker sträcker sig som en hästsko genom Bräkne-Hoby, Sjöarp, Hakarp, Karlsnäs och Kalleberga, dessa tre orter utgör skolans fem olika undervisningsplatser. Den största delen av undervisningen bedrivs...


Läs mer om Blekinge Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Blekinge Naturbruksgymnasium

Gamla Riksvägen 61
37262 Bräkne Hoby

 Visa telefonnummer
www.ronneby.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Blekinge Naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.