Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Blekinge Naturbruksgymnasium
Programinformation
Ronneby
Naturbruksprogrammet
Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Om utbildningen

Ta med din hund till gymnasiet!

Naturbruksgymnasiets inriktning mot hundar och hundsport är en utbildning för dig som har hunden som ditt stora intresse. Du får en grundläggande utbildning i skötsel och hantering av hundar och även andra sällskapsdjur. Blekinge Naturbruksgymnasium har ett mindre internatboende för dig som har en egen hund och bor långt från skolan.

Efter utbildningen kan du arbeta som djurvårdare på kennel, på djurpark eller i djuraffär.

Hundar och hundsport

Naturbruksgymnasiets inriktning mot hundar och hundsport är en utbildning för dig som har hunden som ditt stora intresse. Inriktningen ger dig en grundläggande utbildning i skötsel, Utbildningen varvar teoretiska studier med praktiska övningar.

Du får tillsammans med din hund träna på olika hundsporter som lydnad, agility, freestyle, spår, sök och utställning. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, på 15 veckor ingår i utbildningen. Då praktiserar du på t.ex. hundpensionat, veterinärklinik, mm.

Du får ha med dig egen hund till skolan under förutsättning att den genomfört skolans mentalprov/test med godkänt resultat. Skolan har ett nybyggt hundstall för elevernas hundar samt en ny inomhushall på 420 m2.

Det finns inget krav på att du har egen hund för att gå denna inriktning, men din utbildning blir bättre då den bygger på träning av egen hund. Om du vill läsa naturvetenskapliga ämnen för att bredda dina möjligheter till vidare studier kommer du att läsa färre programfördjupningskurser mot hundar och hundsport.

Efter gymnasiet

Utbildningen förbereder dig för arbeten som djurvårdare, arbete på kennel, hundskötare, hunddressör, hundförare, uppfödare. Vill du läsa vidare efter gymnasiet inriktat mot hundar finns yrken som väktare, hundförare inom polisen och tullen.

Läser du NA-profil med hundinriktning kan du studera vidare till djursjukvårdare eller veterinär. Du får behörighet till högskolan om du läser och har godkänt i kurserna Svenska 2 och 3 och Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Som boende i samma kommun som Blekinge Naturbruksgymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 374 81 KARLSHAMN
Telefon: 0454-81519
E-post: liselotte.edvardsson@utb.karlshamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund så kommer skolan att kontakta dig.

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium utanför Ronneby

Blekinge Naturbruksgymnasium ligger utanför Ronneby med flera sjöar inom några stenkasts avstånd. Skolans marker sträcker sig som en hästsko genom Bräkne-Hoby, Sjöarp, Hakarp, Karlsnäs och Kalleberga, dessa tre orter utgör skolans fem olika undervisningsplatser. Den största delen av undervisningen bedrivs...


Läs mer om Blekinge Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Blekinge Naturbruksgymnasium

Gamla Riksvägen 61
37262 Bräkne Hoby

 Visa telefonnummer
www.ronneby.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Blekinge Naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.