Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Internationella relationer

Bladins gymnasium
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 100 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 257,5
    (medelvärde: 273,1) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-26
Samhällsvetenskap på Bladins

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, profil Internationella relationer 

På samhällsvetenskapsprogrammet med profil internationella relationer får du tillfälle att fördjupa dig i olika samhällsfrågor. Du får kunskaper om politik, mänskliga rättigheter, internationella relationer samt freds- och konfliktfrågor. Det historiska perspektivet löper som en röd tråd genom utbildningen för att du ska kunna förstå var som händer nu och i framtiden.


Programmet har en tydlig internationell profil. Flera elever väljer att åka iväg som
utbytesstudenter för att få värdefulla internationella erfarenheter. Vi tar också varje år emot utbytesstudenter till skolan. På det samhällsvetenskapliga programmet får du lära dig att analysera olika samhällsfrågor ur olika perspektiv för att förstå staters agerande och människors livsvillkor. För att koppla samman teori och praktik får du deltaga i rollspel och workshops, såsom FN-rollspel. Du får också göra studiebesök hos internationella organisationer och ambassader, möta gästföreläsare samt åka på studieresor. Många aktiviteter sker i samarbete med våra kontakter på olika organisationer, myndigheter, högskolor och universitet.


För dig som är intresserad av att fördjupa dig i moderna språk erbjuder vi steg 5 i tyska, franska och spanska samt japanska och danska som nybörjarspråk. Våra språklärare undervisar i sitt modersmål och lägger därför stor vikt vid att du förutom de språkliga kunskaperna också får lära dig en hel del om kultur och samhällsliv i målspråksländerna.


Samhällsvetenskapsprogrammet med profil internationella relationer passar dig som har ett stort intresse för samhällsfrågor och politik, och är nyfiken på din omvärld. Programmet förbereder dig väl inför högskolestudier och passar dig som drömmer att arbeta som diplomat, polis, statsvetare eller jurist.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Internationella relationer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Bladins gymnasium?

Samarbete med branscher/näringsliv

Skolmat på restaurang

Arbetar internationellt

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Internationella relationer

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Internationella relationer så kommer skolan att kontakta dig.

Bladins gymnasium

Bladins gymnasium i Malmö

Bladins gymnasium är en stiftelseägd, icke-vinstdrivande, gymnasieskola i Malmö med drygt 230 elever. Skolan har lång tradition av utbildning som en av Sveriges äldsta fristående skolor. Bladins gymnasium erbjuder två högskoleförberedande program, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet. På Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuds inriktningarna Samhällsvetenskap...


Läs mer om Bladins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bladins gymnasium

Nordlinds väg 84
217 48 Malmö

 Visa telefonnummer
www.bladins.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Sofia

En bra och liten skola där eleverna får det stödet de behöver för att nå önskade betyg. Matkortet är ett plus

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Internationella relationer från Bladins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bladins gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information