Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Bladins gymnasium, i Malmö
Kommande Öppet hus
15 november, 2023 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 257,5
(medelvärde: 273,1)
Kommande Öppet hus
15 november, 2023 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 257,5
(medelvärde: 273,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskap med inriktning Beteendevetenskap 

På samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap lär du dig om det mänskliga psyket och människors samspel. Du får kunskaper inom psykologi och sociologi som hjälper dig att tolka, förklara och förstå människors beteende. Du lär dig mer om dig själv och om hur människor formas till att bli som de är. Inom programmet får du lära dig om ledarskap och grupputveckling och arbeta med att förstå människors utveckling på såväl individ- som gruppnivå. Du får också möjlighet att fördjupa dig inom kriminologi inom ramen för kurserna i psykologi. Undervisningen ger dig förståelse för maktaspekter, genus, kommunikation och hur individers agerande kan förstås utifrån olika perspektiv.

Från teori till praktik

För att koppla teori till praktik får du arbeta undersökande, testa på ledarskap i grupparbeten och analysera både ditt eget och dina klasskamraters beteenden. Du får möta gästföreläsare från området såsom kriminologer och psykologer, samt göra spännande studiebesök. Vi samarbetar också med flera organisationer som på olika sätt arbetar med människors utveckling, samt har aktiva samarbeten med universitet och högskolor. 

Fördjupa dig i språk

För dig som är intresserad av att fördjupa dig i moderna språk erbjuder vi steg 5 i tyska, franska och spanska. Du kan också läsa japanska och danska som nybörjarspråk. Våra språklärare lägger därför stor vikt vid att du förutom de språkliga kunskaperna får lära dig en hel del om kultur och samhällsliv i målspråksländerna.

Högskoleförberedande

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning på beteendevetenskap passar dig som har ett stort intresse för hur människors omvärld, uppväxt och kultur formar deras identitet och agerande. Programmet förbereder dig väl inför högskolestudier och passar dig som drömmer att arbeta som psykolog, kriminolog, polis, kommunikatör eller kurator.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Bladins gymnasium?

Samarbete med branscher/näringsliv

Skolmat på restaurang

Arbetar internationellt

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Bladins gymnasium
Nordlinds väg 84
217 48 Malmö

Bladins gymnasium i Malmö

Bladins gymnasium är en stiftelseägd, icke-vinstdrivande, gymnasieskola i Malmö. Skolan har lång tradition av utbildning som en av Sveriges äldsta fristående skolor. Våra program Bladins gymnasium erbjuder två högskoleförberedande program, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet. På Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuds inriktningarna Samhällsvetenskap med profil...

Läs mer om Bladins gymnasium och visa alla program.

Sponsrad