Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Bladins gymnasium
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 247,5
    (medelvärde: 270,7) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-26

Om utbildningen

Samhällsvetenskap med inriktning Beteendevetenskap på Bladins Gymnasium

Är du intresserad av vad det är som påverkar människors identitet, deras personlighet och hur de agerar? Funderar du över hur din omgivning eller din uppväxt format dig? Drömmer du om att bli psykolog, kriminolog, polis kommunikatör eller kurator?

På samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap lär du dig om det mänskliga psyket och människors samspel. Du får kunskaper inom psykologi och sociologi som hjälper dig att tolka, förklara och förstå människors beteende.

Inom programmet får du lära dig om ledarskap och grupputveckling, och arbeta med att förstå människors utveckling på såväl individ- som gruppnivå. Du får förståelse för maktaspekter, genus, kommunikation och hur individers agerande kan förstås utifrån olika perspektiv. För att koppla teori till praktik får du arbeta undersökande, testa på ledarskap i grupparbeten och analysera både ditt eget och dina klasskamraters betenden. Du får också möta personer från arbetsliv och universitet som på olika sätt arbetar med människors utveckling. Programmet förbereder dig för högskolestudier inom många olika områden, exempelvis beteendevetenskap.

För dig som är intresserad av att fördjupa dig i moderna språk erbjuder vi steg 5 i tyska, franska och spanska samt japanska och danska som nybörjarspråk. Våra språklärare undervisar i sitt modersmål och lägger därför stor vikt vid att du förutom de språkliga kunskaperna också får lära dig en hel del om kultur och samhällsliv i målspråksländerna.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Bladins gymnasium

Bladins gymnasium i Malmö

Bladins gymnasium är en gymnasieskola vackert belägen i Rönneholmsparken i Malmö. Skolan är inhyst i tre byggnader där huvudbyggnaden är kulturmärkta Rönneholmsgården. Bladins gymnasium är en trygg och attraktiv skola som erbjuder utbildningar av hög kvalitet. Bladins gymnasium erbjuder två...


Läs mer om Bladins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bladins gymnasium

Nordlinds väg 84
217 48 Malmö

 Visa telefonnummer
www.bladins.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Bladins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bladins gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information