Bladins gymnasium i Malmö

Bladins gymnasium är en gymnasieskola vackert belägen i Rönneholmsparken i Malmö. Skolan är inhyst i tre byggnader där huvudbyggnaden är kulturmärkta Rönneholmsgården. Bladins gymnasium är en trygg och attraktiv skola som erbjuder utbildningar av hög kvalitet.

Bladins gymnasium erbjuder två högskoleförberedande program, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet. På Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuder vi inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap. På Naturvetenskapsprogrammet erbjuder vi inriktningen Naturvetenskap.

Bladins är den ”lilla skolan med de stora ambitionerna"

Bladins gymnasium har cirka 200 elever och ca 20 lärare. Skolan har en studievägledare som arbetar heltid och mycket god tillgång till kurator och skolsköterska då elevernas allmänna hälsa är en viktig grund för att kunna lyckas bra med sina studier.

Klasserna är små vilket ger goda förutsättningar för en nära och god kontakt med både mentor och undervisande lärare. På Bladins sätter lärarna alltid eleven i centrum och det innebär att du får det personliga stöd och den uppmuntran du behöver för att lyckas med dina studier.

Som elev har du en mentor som följer dig genom din skoltid. Tillsammans med din mentor skapar du en personlig plan och ett studieupplägg som passar just dig. På Bladins gymnasium äter eleverna sin lunch på utvalda restauranger i närområdet. Du kan som elev äta sushi eller thaimat en dag för att nästa dag äta pasta på skolans trevliga italienska restaurang runt hörnet. Eller varför inte ta en sallad eller en raw-food buffé?

Värt att nämna är att Bladins gymnasium i sina elevenkäter får högsta betyg för maten!

En skola med internationell profil

Bladins har en genuin och tydlig internationell profil. Med elever och lärare som kommer från olika delar av världen får internationella samtal och frågor en naturlig plats på skolan. Skolans språklärare undervisar på sitt modersmål och som elev kan du läsa tyska, franska, spanska, japanska och danska.

Samarbete sker med olika organisationer och föreningar och dessa samarbeten ger eleverna tillgång till EU-rollspel, kurser, föreläsningar, resor, studiebesök m.m. tillsammans med lärarna.

Gör ditt val med omsorg. Är du studiemotiverad och drömmer om en akademisk framtid är det hos Bladins du hör hemma. Kom gärna och skugga en elev en dag och se själv om skolans fina, trygga och studiemotiverande skola är en skola för dig! För Bladins tror på dig!

Är du intresserad och vill veta mer om Bladins gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Bladins gymnasium

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Bladins gymnasium.

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

www.bladins.se

Snittbetyg: 4,5

A
Det känns som om jag hittat hem. Det år en liten mysig skola i en park med bra nära reaktion till lärarna.
Sofia
En bra och liten skola där eleverna får det stödet de behöver för att nå önskade betyg. Matkortet är ett plus
Maja
Härliga lärare och bra undervisning som väcker ens nyfikenhet och vilja att veta mer, och använda sin egen förmåga för att just göra detta!
Skolrecensioner

För att få mer information från Bladins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bladins gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga