Bladins gymnasium i Malmö

Bladins gymnasium är en stiftelseägd, icke-vinstdrivande, gymnasieskola i Malmö med drygt 230 elever. Skolan har lång tradition av utbildning som en av Sveriges äldsta fristående skolor. Bladins gymnasium erbjuder två högskoleförberedande program, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet. På Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuds inriktningarna Samhällsvetenskap med profil internationell politik, samt Beteendevetenskap. På Naturvetenskapsprogrammet erbjuds inriktningen Naturvetenskap med profil forskning.

Hög kvalitet i undervisningen

Skolan har 100 % legitimerade lärare och är en trygg och attraktiv skola som erbjuder utbildningar av hög kvalitet. Det läggs stort fokus på att du som elev ska vara väl förberedd för såväl högskole- och universitetsstudier som för arbetslivet efter din gymnasieexamen. Du får möjligheter att koppla teori till praktik för att skapa förståelse för ämnena och lust att lära mer. Laborationer i halvklass, studiebesök, inbjudna föreläsare, seminarier och rollspel är exempel på detta. Skolan genomför flera studieresor, bland annat till Stockholm, Köpenhamn och Cern/Genève. Ett aktivt arbete med hållbarhetsfrågor och internationalisering sker och för andra året i rad är skolan utvald som en av två skolor i landet att skicka elevrepresentanter till den globala hållbarhetskonferensen i Kyoto, Japan. Många elever åker på utbytesår, och skolan tar också varje år emot utbytesstudenter från andra länder.

Bra gemenskap

På skolan råder en god gemenskap. Det finns en aktiv elevkår som anordnar olika event för skolans elever, vilket bidrar till en positiv Bladinsanda. Eftersom det är en mindre skola känner sig eleverna sedda och relationen mellan lärare och elever är mycket god. Under läsåret organiseras olika aktiviteter då du får möjlighet att lära känna dina nya klasskamrater men också övriga elever på skolan. Som elev på Bladins gymnasium har du stora möjligheter att vara delaktig och påverka både undervisningen och din skolmiljö, till exempel genom att engagera dig i skolrådet eller elevkåren.

Malmös bästa lunchkort

Skollunchen är viktig för att du som elev ska få en så bra skoldag som möjligt. Elever vid Bladins gymnasium får ett lunchkort som gör att de kan äta på olika restauranger i närheten. Med andra ord får du själv välja varje dag var du vill äta din lunch. Soliga dagar tar många elever med sig sin lunch till parken utanför skolan och har picknick.

Möjlighet att läsa språk på hög nivå

För att lyckas i en globaliserad värld är det viktigt att kunna uttrycka sig på flera språk och att ha kunskap om och förståelse för andra kulturer. Bladins gymnasium erbjuder därför kurser i de moderna språken franska, spanska och tyska upp till och med steg 5. Du har även möjlighet att läsa danska och japanska.

En gång Bladinare, alltid Bladinare

Studieresultaten på skolan är goda och tidigare elever vittnar om att de är väl förberedda för universitet och högskola. Merparten av Bladins elever väljer att studera vidare antingen på universitet eller högskola här i Sverige eller utomlands efter sin gymnasieexamen. På Bladins gymnasium förenas vi av gemensamma mål och ansträngningar och arbetar alltid för att varje elev ska nå bästa möjliga resultat utifrån sina förutsättningar.

Välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om Bladins gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Bladins gymnasium

Varför välja Bladins gymnasium?

Samarbete med branscher/näringsliv

Skolmat på restaurang

Arbetar internationellt

Välkommen på Öppet hus vid följande tillfällen:

16 nov. 2022 kl. 17.30-19.30

25 jan. 2023 kl. 17.30-19.30

26 april 2023 kl. 17.30-19.30

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-04-26    Tid:   17:30 - 19:30

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Bladins gymnasium.

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

www.bladins.se

Snittbetyg: 4,3

Anonym

Går för tillfället på skolan. Skolan har väldigt många brister, mestadels skulle jag dock säga att det var lärandet. Många lärare har alldeles för höga förväntningar på dig och förväntar sig att du redan ska kunna halva kursen. Matkortet vi får är laddade med 68 kr, det gör det möjligt för oss att äta på väldigt många ställen. Det hade varit ...

Rektor Lina Sandgren Kommentar:
Vi på Bladins gymnasium strävar hela tiden efter att ligga i framkant och säkra varje elevs bästa utbildning! Jag hade gärna velat komma i kontakt med dig för att ta del av din feedback som är viktig för att vi ska kunna vidareutveckla skolan så att den blir så bra som möjligt.
Visa hela
A

Det känns som om jag hittat hem. Det år en liten mysig skola i en park med bra nära reaktion till lärarna.

Sofia

En bra och liten skola där eleverna får det stödet de behöver för att nå önskade betyg. Matkortet är ett plus

Skolrecensioner

För att få mer information från Bladins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bladins gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga