Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Björkö fria gymnasium
Programinformation
Linköping
Antal elever: 14 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 238,8
    (Lägsta: 157,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap på Björkö fria gymnasium i Linköping

Lär dig teori ur verkligheten! Vi erbjuder två profiler inom naturprogrammet, inriktning NATUR eller inriktning ESTETISK. På vår skola får du studera teoretiskt, praktiskt och konstnärligt. Du får 200 eller 400p. estetiska kurser samtidigt som du får behörighet i naturvetenskap. Genom upplevelser minns man och genom experiment, som är både vackra och lärorika utvecklas inte bara din kunskap utan även din egna förmåga till självständiga tankar. Vi strävar efter att du ska känna samhörighet och att det har med Dig att göra.

I utbildningen får du utveckla de fem ”F-en”; Fakta, Förståelse, Färdighet, Förtrogenhet och Fantasi. Fantasi är en förutsättning för uppfinningar!

Profil mot Estet

Vill du studera på Naturvetenskapsprogrammet men vill även studera estetiska ämnen? Skolan erbjuder en profil mot just Naturvetenskap - Estet där du kombinerar dina naturvetenskapliga studier med estetiska ämnen! Läs mer här!

Studera japanska!

Intresserad av att lära dig det japanska språket? På Björkö fria gymnasium kan du läsa japanska som modernt språk eller som en del av individuella valet!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Björkö fria gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Björkö fria gymnasium

Björkö Fria Gymnasium

Björkö fria gymnasium - en gymnasieskola i Linköping

Björkö fria gymnasium är en gymnasieskola i Linköping med ca 140 elever. Skolans har funnits sedan 2001 och håller till i fina lokaler, som är delvis dekorerade av skolans elever. På skolan kan du läsa högskoleförberedande utbildningar på Naturvetenskapsprogrammet eller...


Läs mer om Björkö fria gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Björkö fria gymnasium

S:t Larsgatan 26
581 10 Linköping

 Visa telefonnummer
www.bjorkofriagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter: