Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: 37

Om utbildningen

Läs Teknikvetenskap på Birger Sjöberggymnasiet

Teknikprogrammet är rätt val för dig som är intresserad av teknik, är nyfiken och har funderingar på att fortsätta plugga efter gymnasiet. På Birger Sjöberggymnasiet erbjuds flera spännande inriktningar, allt ifrån Teknikvetenskap och Samhällsbyggande och miljö, till Produktionsteknik, Informations- och medieteknik, Design- och produktutveckling och Spelutveckling. Teknikprogrammet ger dig som elev en bred grund att stå på och många möjligheter för att kunna studera vidare efter gymnasiet. För den som vill finns också möjlighet att söka ett fjärde år för att bli gymnasieingenjör.

Lär dig om teknik, fysik, kemi och matematik

Som elev på Teknikprogrammet utmanas och stimuleras du för att du ska få de kvalificerade kunskaper som behövs inom teknik, fysik, kemi och matematik, eftersom det idag krävs att du har både hög och bred kompetens inom tekniskt arbete. Du får jobba med att hitta lösningar på problem och du använder dig då av entreprenörskap samt kreativt tänkande och skapande. På Teknikprogrammet utvecklas din nyfikenhet om hur teknik påverkar oss i dagens samhälle och hur man kan ta tillvara på denna möjlighet inom olika områden.

Få undervisning av kunniga lärare

Under din utbildning använder du modern labbutrustning och din handledning och undervisning får du av lärare som brinner för de ämnen de undervisar i. Mycket arbete sker ämnesövergripande och du får exempelvis planera och genomföra laborationer tillsammans med dina kompisar. Låter det som något för dig? Då kommer du trivas på Teknikprogrammet!

Mycket av arbetet idag på företag och högskolor sker i projektform och därför är projektarbeten en viktig del av många av de kurser du läser. På utbildningen träffar du föreläsare, gör studiebesök och åker på studieresor. Teknikprogrammet har samarbeten med Innovatum Science Center, Produktionstekniskt Centrum (PTC), Högskolan Väst och övrigt näringsliv för att du ska ut i arbetslivet och få använda den senaste tekniken.

Certifierat Teknikcollege

Birger Sjöberggymnasiets Teknikprogram är certifierat Teknikcollege. Oavsett vilken inriktning du väljer att läsa kan du välja de högre matematik- och fysikkurser som är ett krav för universitetens och högskolornas spetsutbildningar.

Inriktning Teknikvetenskap

Du lär dig om teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.