Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: 37

Om utbildningen

Läs Samhällsbyggande och miljö på Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är det perfekta valet om du gillar teknik, är nyfiken och funderar på att fortsätta plugga efter gymnasiet! Birger Sjöberggymnasiet erbjuder flera spännande inriktningar, allt ifrån Samhällsbyggande och miljö, till Produktionsteknik, Informations- och medieteknik och Spelutveckling. På Teknikprogrammet får du som elev en bred grund att stå på och du får många möjligheter om du väljer att studera vidare efter din gymnasieutbildning. Här finns också möjlighet att söka ett fjärde år för att bli gymnasieingenjör.

Lär dig om teknik och mycket mer

Idag krävs det inom tekniskt arbete att du har både hög och bred kompetens. När du går Teknikprogrammet utmanas och stimuleras du för att få de kvalificerade kunskaper som behövs inom teknik, matematik, fysik och kemi. Du får arbeta med att hitta lösningar på problem och använder dig då av entreprenörskap samt kreativt tänkande och skapande. På Teknikprogrammet utvecklar du din nyfikenhet om hur teknik påverkar oss i samhället och hur denna möjlighet kan tas tillvara inom olika områden.

Ämnesövergripande, projekt och branschsamarbeten

På utbildningen får du arbeta med modern labbutrustning och handledning och undervisning får du av lärare som brinner för sina ämnen. En stor del av arbetet sker ämnesövergripande och du får bland annat vara med och planera och genomföra laborationer med dina kompisar. Gillar du hur det låter? Då kommer du trivas på Teknikprogrammet!

Idag sker en stor del av arbetet på högskolor och företag sker i projektform, vilket betyder att projektarbete är ett viktigt inslag i många av de kurser du läser. Utbildningen ger dig möjlighet att träffa föreläsare, göra intressanta studiebesök och åka på roliga studieresor. Teknikprogrammet samarbetar med Produktionstekniskt Centrum (PTC), Innovatum Science Center, Högskolan Väst och övriga näringslivet för att du ska komma ut i arbetslivet och få använda den senaste tekniken.

Certifierat Teknikcollege

Birger Sjöberggymnasiets Teknikprogram är certifierat Teknikcollege. Oavsett vilken inriktning du väljer att läsa kan du välja de högre matematik- och fysikkurser som är ett krav för universitetens och högskolornas spetsutbildningar.

Inriktning Samhällsbyggande och miljö

Den här inriktningen ger dig bred kunskap om samhällsbyggande, arkitektur och miljö.
Du får kunskap om byggande och miljöfrågor ur ett brett perspektiv, såväl estetiskt och ekologiskt som ekonomisk och socialt.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.