Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: 37

Om utbildningen

Produktionsteknik på Teknikprogrammet

Teknikprogrammet passar perfekt för dig som gillar teknik, är nyfiken och funderar på att studera vidare efter gymnasiet! På Birger Sjöberggymnasiet har du flera spännande inriktningar att välja mellan, allt ifrån produktionsteknik, informations- och medieteknik och Spelutveckling, till design och produktutveckling samt samhällsbyggande med miljöfokus. Teknikprogrammet gör att du får en bred grund att stå på och många möjligheter om du vill fortsätta studera efter gymnasiet. Möjlighet finns också att söka ett fjärde år för att bli gymnasieingenjör.

Utbildningens innehåll

Tekniskt arbete idag kräver att du har både hög och bred kompetens och på Teknikprogrammet utmanas och stimuleras du för att få de kvalificerade kunskaper inom teknik, matematik, fysik och kemi som behövs. Du får använda dig av kreativt tänkande och skapande samt entreprenörskap för att lösa olika typer av problem. Teknikprogrammet utvecklar även din nyfikenhet på hur teknik i dagens samhälle påverkar oss och hur man kan ta tillvara på denna möjlighet inom olika områden.

Ämnesövergripande, projekt och branschsamarbeten

Du arbetar med modern labbutrustning under utbildningen och får handledning och undervisning av lärare som brinner för de ämnen de undervisar i. Mycket arbete sker ämnesövergripande, vilket gör att du får en bättre helhetsbild, och du får till exempel vara med och planera och genomföra laborationer med dina kompisar. Låter det bra? Då kommer du trivas på Teknikprogrammet!

En stor del av arbetet på högskolor och företag sker idag i projektform. Det gör att projektarbete är ett viktigt inslag i många av kurserna. Under utbildningen får du träffa många föreläsare, göra studiebesök och åka på studieresor. Teknikprogrammet samarbetar med Produktionstekniskt Centrum (PTC), Innovatum Science Center, Högskolan Väst och andra aktörer i näringslivet, vilket ger dig goda möjligheter att komma ut i arbetslivet och du får använda den senaste tekniken.

Certifierat Teknikcollege

Teknikprogrammet på Birger Sjöberggymnasiet är certifierat Teknikcollege. Det betyder att du, oavsett vilken inriktning du läser, kan välja de högre matematik- och fysikkurser som behövs för universitetens och högskolornas spetsutbildningar.

Inriktning Produktionsteknik

Den här inriktningen ger dig kunskaper om och färdigheter i produktion och företagande. Du får bred kunskap om hur man planerar och styr modern produktion – hela vägen från idéutveckling till försäljning.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Produktionsteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.