Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: cirka 130 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 239,8) * statistik från 2020

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskap på Birger Sjöberggymnasiet

På Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg erbjuds tre olika inriktningar på Samhällsvetenskapsprogrammet. Du kan välja att gå inriktning Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap eller Medier, information och kommunikation. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du en bred utbildning med de kunskaper som behövs för att du ska vara väl förberedd för att plugga vidare på högskola eller universitet efter din gymnasieexamen. I utbildningen lär du dig om samhället som vi lever i, både på en lokal och global nivå och får koll på vad som händer och varför det händer!

Lär dig om samhället

Utbildningen ger dig verktyg för att kunna förstå din samtid och vår gemensamma historia. Du får mer kunskap om hur samhället och människorna i det fungerar samt vad det är som styr människors handlingar och beslut. Som samhällsvetare är det en självklarhet med ett internationellt perspektiv. Du får träna ditt vetenskapliga förhållningssätt, att arbeta i projektform, att ställa upp olika teoretiska modeller, och lära dig hur du kan dra slutsatser utifrån dessa. På programmet lär du dig också att kommunicera och analysera både i bild, tal och skrift.

Moderna och välutrustade lokaler

Utbildningen på Samhällsvetenskapsprogrammet läser du i modernt utrustade salar där det finns tillgång till studierum för självstudier. Det finns även ett välutrustat bibliotek som kan vara till hjälp när du ska jobba med dina fördjupningsarbeten. Under din gymnasietid får du göra många intressanta studiebesök och studieresor. Du har många möjligheter att fördjupa och bredda dig inom programmet.

Inriktning Samhällsvetenskap

När du väjer inriktning Samhällsvetenskap får du träna dig i att analysera aktuella samhällsfrågor både på individ-, grupp- och samhällsnivå. Internationella frågor är också en viktig del av utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Teckenspråk

Teckenspråk

Birger Sjöberggymnasiet erbjuder också möjligheten att läsa Vård- och omsorgsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet med en unik fördjupning mot Teckenspråk. Läs mer om utbildningen i Teckenspråk här.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

   

House tour - Birger Sjöberggymnasiet

Birger Sjöberggymnasiet

Häng med på House Tour - kolla in våra fina lokaler och få en känsla av hur det är att gå på Birger Sjöberggymnasiet! 🤩


Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Birger Sjöberggymnasiet

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Birger Sjöberggymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Birger Sjöberggymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information