Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: 16
Fordons- och transportprogrammet

Om utbildningen

fordon-och-transport-birger-sjöberggymnasietFordons- och transportprogrammet med inriktning Lastbil och mobila maskiner

På Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg har du möjlighet att gå en helt ny fordonsteknisk utbildning som ges i samverkan med Motorbranschens Riksförbund. Utbildningen är ett bra val för dig som gillar teknik och vill jobba med service, underhåll och reparationer av fordon. Du kan välja mellan de tre inriktningarna Personbil, Karosseri och lackering samt Lastbil och mobila maskiner på Fordons- och transportprogrammet. I utbildningen kombinerar du teoretiska studier med praktiskt jobb i skolans bilverkstad och ute på företag.

MTU

Motorbranschens tekniska utbildning, MTU, startade hösten 2013. Det är ett helt nytt fordonsprogram som ges i samarbete med motorbranschen. Utbildningen passar dig som vill arbeta med fordon inom transportbranschen i framtiden och har ett stort motor- och teknikintresse.

Du har möjlighet att få allmän högskolebehörighet på utbildningen.

På programmet får du:

  • Garanterad praktikplats
  • Ersättning under dina praktikperioder
  • En utbildning som är utformad i samarbete med branschen
  • Grundläggande behörighet

Fordons- och transportprogrammet

MTU och Birger Sjöberggymnasiet utbildar tillsammans moderna fordonstekniker som lever väl upp till de olika kompetenskrav en verkstad ställer på sina mekaniker idag. För att få en så hög kvalitet som möjligt i utbildningen samarbetar skolan med ledande företag i motorbranschen. Det innebär även att du garanterat får en praktikplats när du går här.

På Fordons- och transportprogrammet får du en bred utbildning där du kan välja i hög grad vad du vill fördjupa dig inom genom att välja den inriktning du tycker är mest intressant. Dessutom har du praktik under 20-40 veckors tid ute på en arbetsplats genom din APL. Praktiken är en viktig del av utbildningen, där du får erfarenheter och kontakter som kan vara till hjälp i ditt framtida jobbsökande.

På programmet har du stor möjlighet att få hjälp med att ta körkort, vilket är en stor fördel.

Skolan garanterar dig praktikplats hos företag i branschen och du har möjlighet till ersättning under dina praktikperioder!

Inriktning Lastbil och mobila maskiner

På inriktningen Lastbil och mobila maskiner får du kunskap om diagnostik, reparation och service av tunga fordon och mobila maskiner. Efter inriktningen har du möjlighet att jobba som till exempel lastbilsmekaniker eller maskinmekaniker.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.