Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: 16
Fordons- och transportprogrammet

Om utbildningen

Fordons-och-transportprogrammet-Birger-SjöberggymnasietFordons- och transportprogrammet inriktning Karosseri och lackering

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill jobba med bilar och är intresserad av teknik. Utbildningen vänder sig speciellt till dig som är intresserad av att jobba med service, reparationer och underhåll av fordon inom transportbranschen. Här möter du andra med stort motor- och teknikintresse. Programmet har tre inriktningar: Karosseri och lackering, Lastbil och mobila maskiner samt Personbil.

MTU – Motorbranschens tekniska utbildning

MTU är ett samarbete med motorbranschen och kommunerna i Trollhättan och Vänersborg som garanterat ger dig praktikplats med möjlighet till ersättning samt grundläggande behörighet. Genom MTU och Birger Sjöbergsgymnasiet utbildas fordonstekniker som klarar av branschens kompetenskrav. Fordonsutbildningen samarbetar med ledande företag i motorbranschen vilket säkerställer praktikplatser för skolans elever.

På Fordons- och transportprogrammet kombineras teoretiska studier med praktiskt arbete i Birger Sjöbergsgymnasiets bilverkstad och även ute på företag. Utbildningen är ett brett program som skiljer sig mellan de olika inriktningarna.

Gör praktik under din utbildning

Du specialiserar dig inom din inriktning och får mycket praktisk erfarenhet genom din praktik, APL, som du gör under 20-40 veckor på ett företag. Praktiken leder ofta till viktiga kontakter som kan leda till jobb efter studenten.

En annan fördel på programmet är att du har möjlighet att få hjälp med att ta körkort.

Inriktning Karosseri och lackering

Inriktningen Karosseri och lackering ger dig kunskaper om lackering av fordon och reparation av karosser. Du får också lära dig att diagnostisera karosser på olika typer av fordon.
I utbildningen ingår även grundläggande fordonskunskaper och arbete med klassiskt mekande.
På Karosseri och lackering lär du dig grunderna i hantverket och förfinar dina kunskaper under din studietid och dina praktikperioder.

Gymnasial lärlingsutbildning

Som ett alternativ till vanlig skolbaserad utbildning så finns möjligheten att läsa utbildningen som lärling på en arbetsplats, vilket är ungefär hälften av utbildningstiden. Där får du arbeta tillsammans med arbetskamrater och lära dig mer om yrket. Gymnasial lärlingsutbildning har samma krav som skolförlagd yrkesutbildning och du har samma möjligheter att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.