Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: 22
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Socialt arbete

När du läser på Barn- och fritidsprogrammet får du kunskap för att kunna jobba pedagogiskt med människor i olika åldrar, möta dem i deras vardag samt stötta, leda och utveckla dem. På inriktningen Socialt arbete lär du dig om hur kan hjälpa och bemöta människor i olika situationer i livet. Det är möjligt att bli högskolebehörig inom ramen för programmet och efter din gymnasieutbildning har du kunskaper för att bli till exempel fritidspedagog, fritidsledare, lärare, förskollärare, socialpedagog, socionom eller polis.

Innehåll i utbildningen

På Barn- och fritidsprogrammet får du utveckla din samarbetsförmåga, kreativitet och kommunikation, som ger bra förutsättningar för alla människors delaktighet och lärande. Ledarskap är en viktig del av din utbildning, eftersom det kan bli väldigt viktigt i det jobb du kommer ha efter gymnasiet. Efter din utbildning på Birger Sjöberggymnasiet kan du antingen börja jobba direkt eller välja att studera vidare på högskola eller universitet. För att bli högskolebehörig under din gymnasieutbildning får du välja att läsa Engelska 6 (100p) och Svenska 3 (100p). Dessa kurser kan du läsa inom ramen för Barn- och fritidsprogrammets 2500 poäng.

APL på Barn- och fritidsprogrammet

Birger Sjöberggymnasiet samarbetar med barnomsorg samt kultur- och fritidsverksamhet i kommunen, vilket gör att utbildningen står med ena benet ute i arbetslivet. Under din utbildning jobbar du med olika arbetsuppgifter som du löser enskilt eller tillsammans med andra elever, exempelvis att arrangera en friluftsdag. Du gör dessutom APL under 15 veckor i gymnasiet. Du får då vara ute på en arbetsplats och göra praktik. Praktiken är en mycket värdefull del av din utbildning på barn- och fritidsprogrammet, där du knyter viktiga kontaker som kan hjälpa dig till jobb i framtiden och får unika erfarenheter.

Inriktning Socialt arbete

Det här är inriktningen för dig som vill lära dig om vilka sociala processer och förhållanden som påverkar människor. Du får också kunskap om hur du bemöter och kan hjälpa människor i olika situationer.

Gymnasial lärlingsutbildning

Som ett alternativ till vanlig skolbaserad utbildning så finns möjligheten att läsa utbildningen som lärling på en arbetsplats, vilket är ungefär hälften av utbildningstiden. Där får du arbeta tillsammans med arbetskamrater och lära dig mer om yrket. Gymnasial lärlingsutbildning har samma krav som skolförlagd yrkesutbildning och du har samma möjligheter att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Socialt arbete, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.