Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Betty Petterssons gymnasium
Programinformation
Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
Klassrum
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskap på Betty Petterssons gymnasium

Naturvetenskapen är ett av de områden som mest har förändrat, fortfarande påverkar och som även mest kan göra avtryck i vår framtid. Det naturvetenskapliga programmet är högskoleförberedande och ger dig stora valmöjligheterna inför fortsatta studier på universitet och högskola, främst inom det naturvetenskapliga och tekniska området men även inom andra områden. Du får kunskaper om exempelvis naturvetenskap och matematik men även om hur samhället samspelar med naturvetenskapen och vilken påverkan den har på oss människor.

Naturvetenskapliga kunskaper och tillämpningar bidrar till utvecklingen av det moderna samhället och används för att skapa goda levnadsförhållanden för människor – ett mycket spännande och viktigt arbetsfält där utvecklingen går fort. Naturvetenskaplig kompetens värdesätts alltid, så framtidsutsikterna är goda.

På Betty Petterssons gymnasium har vi två inriktningar; naturvetenskaplig och samhällsinriktning. Oavsett vilken inriktning du väljer utvecklar du din förmåga att planera och genomföra experiment och fältstudier, göra iakttagelser och tolka resultat.

Inriktning naturvetenskap

Det här är inriktningen för dig som vill förändra vår omvärld och påverka framtiden inom ett naturvetenskapligt område. Ingenting sker utan orsak. Som naturelev på Betty Petterssons gymnasium är du fast besluten att förstå dig på människans och naturens alla komplicerade fenomen. Du vet också att ingenting kan ske utan att någon tar itu med det. Här förenar du knivskarpa kunskaper med ett kreativt driv. Genom att fördjupa dig i ämnen såsom kemi, biologi, fysik och matematik kommer du få en bra grund att studera vidare inom området. Kanske är det du som i framtiden botar svåra sjukdomar eller som bidrar till att forskningen kring alternativa energikällor utvecklas. Under dina tre år hos oss kommer du lära dig förstå hur naturvetenskapen samspelar med både samhället och människan.

I utbildningen ingår:

  • Ämnes och programövergripande projekt
  • Temaveckor
  • Studiebesök
  • Kontakt samarbetspartners såsom Tekniska muséet
  • Fältstudier och laborationer

Programfördjupningar

  • Engelska 7
  • Naturvetenskaplig specialisering
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Betty Petterssons gymnasium

Välkommen till Betty Petterssons gymnasium - Ny gymnasieskola i Enskede 2022

Välkommen till det gemenskapande och involverande gymnasiet som tar in omvärlden och lyfter fram människan​. På Betty Petterssons gymnasium kan du läsa högskoleförberedande program och du guidas mot framtiden, vi vill tillsammans med dig få fram ”ditt bästa jag”​. Vi är...


Läs mer om Betty Petterssons gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Betty Petterssons gymnasium

Drivhusvägen 4
12048 Enskede Gård

 Visa telefonnummer
bettypetterssonsgymnasium.stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Betty Petterssons gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information