Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: cirka 80 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 229,5) * statistik från 2022

Film

En elev som bygger en robot

Om utbildningen

Teknikprogrammet på Bessemerskolan

Vill du utvecklas inom teknik, datorer och design? Då är Teknikprogrammet på Bessemerskolan helt rätt val. Teknikprogrammet är ett brett gymnasieprogram där du får lov att kombinera teoretiskt plugg med att jobba praktiskt. I och med att teknikprogrammet är högskoleförberedande kan du efter gymnasiet läsa vidare på högskola eller universitet.

Teknikcollege på Bessemerskolan

Bessemerskolan erbjuder ett teknikprogram som är ett certifierat teknikcollege, vilket är en kvalitetsstämpel från industrirådet. För dig som elev innebär det bland annat att du kan välja bland ett ännu större utbud av kurser som ger dig en ännu bredare högskolebehörighet. Bra va?

Teknikcollege innebär också att du får vara ute på praktik på ett relevant företag inom teknikbranschen. Andra saker som kännetecknar ett teknikcollege är den tydliga kopplingen mellan teori och praktik som visar sig i form av olika projekt.

Inriktning Informations- och medieteknik

Är mjukvaruutveckling något som intresserar dig? Det vill säga utveckling av program, webbsidor och mobila applikationer? Om svaret på frågan är ja är det här en inriktning för dig! Kurserna du får läsa på inriktningen informations och medieteknik är:

  • Datorteknik 1a
  • Programmering 1
  • Webbutveckling 1

Efter utbildningen

När du efter tre år tagit din examen från Teknikprogrammet är valmöjligheterna många. Genom att läsa vidare på högskola eller universitet kan du utbilda dig till bland annat arkitekt, webbdesigner, 3D-designer, mjukvaruutvecklare, spelprogrammerare och civilingenjör.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information