Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: 18 (år 1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Film

Kolla in Bessmerskolans egna reklamfilm, inspelad av skolans egna mediaelever.

Collage på en stek och en elev som lagar mat

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Bessemerskolan

Är du en talang i köket? Brinner du för god service? Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Bessemerskolan är programmet för dig som vill utvecklas ytterligare inom dessa områden. Här får du pyssla med det som intresserar dig och utveckla den spetskompetens som behövs inom restaurang, livsmedel och service.

Yrkesprogram med möjlighet till högskolebehörighet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram och möjligheterna till arbete efter gymnasiet är goda. Om du skulle vilja läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet finns det möjlighet att läsa kurser inom det individuella valet som ger dig en grundläggande högskolebehörighet.

Moderna lokaler och erfarna lärare

Utrustningen spelar stor roll när du arbetar inom restaurang, och på Bessemerskolan i Sandviken finns stora lokaler med modern utrustning. Till din hjälp kommer du att ha lärare med lång erfarenhet inom branschen som dessutom har en bred pedagogisk kompetens.

Samarbeten och praktik

Bessemerskolan samarbetar med flera välmeriterade restauranger och har även internationella kontakter inom branschen. Praktikperioden på Restaurang- och livsmedelsprogrammet är minst 15 veckor lång.

Inriktning Kök och servering

På inriktningen kök och service läser du kurser inom matlagning, servering och mat och dryck i kombination. Du väljer också mellan två olika yrkesutgångar: Servitris/Servitör eller Kock.

Efter tre år på Bessemerskolans Restaurang- och livsmedelsprogram har du yrkeskunskaper som efterfrågas ute på arbetsmarknaden. Du kommer att utveckla din initiativförmåga, få ökad servicekänsla och utveckla dina yrkesmässiga färdigheter som behövs i branschen.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Som boende i samma kommun som Bessemerskolan söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Bessemerskolan i Sandviken

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.