Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: cirka 50 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 192,5
    (medelvärde: 220,8) * statistik från 2021

Film

Kolla in Bessmerskolans egna reklamfilm, inspelad av skolans egna mediaelever.

Svetsteknik

Om utbildningen

Arbeta med metall på Industritekniska programmet

På Bessemerskolan kan du läsa Industritekniska programmet som är ett yrkesprogram. Du går på ett program som är ett samspel mellan modern teknik och traditionellt hantverk. Industritekniska programmet passar dig som vill jobba med både teori och praktik, och skolan erbjuder tre inriktningar: Svetsteknik, Driftsäkerhet-underhållsteknik och Produkt-maskinteknik. De två senare läses som lärlingsutbildning.

På utbildningen arbetar du i en fräsch miljö med modern utrustning och här följs de nya Europasvetsnormerna. Du jobbar med en individuell studieplan, vilket gör att du kan välja kurser efter intresse. En del av gymnasieutbildningen är förlagd till företag, så kallad APL. Du kan välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet på alla inriktningar.

Inriktning Svetsteknik med internationell inriktning

Det här är den rätta inriktningen om du vill arbeta med svetsning, teknik och tillverkning av olika plåtkonstruktioner med hjälp av avancerad utrustning. På den här inriktningen blir du förberedd för bland annat ett arbete som internationellt certifierad svetsare.

Teknikcollege på Bessemerskolan

Industritekniska programmet på Bessemerskolan är ett certifierat teknikcollege, vilket innebär en kvalitetsstämpel från industrirådet. Det innebär för dig att du kan välja ur ett större utbud av kurser och får göra praktik på ett relevant företag inom branschen. Det säkerställer också en tydlig koppling mellan teori och praktik.

Utbildningens upplägg

I årskurs 1 läser ni gemensamt oavsett inriktning och du lär dig grunder i svets, plåt, svarv, fräs, CAD, ritningsläsning och annat. I årskurs 2 och 3 får du mer specifika kunskaper inom inriktningen.

Efter din utbildning inom svetsteknik

När du har läst Industritekniska programmet blir du förberedd för att jobba med modernt industriarbete direkt efter gymnasiet. Beroende på den inriktning du har valt att läsa kan du komma att ha yrken som svetsare, underhållsreparatör, CNC-operatör eller arbeta med plåt. Just nu är arbetsmarknaden mycket god för de elever som går Industritekniska programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information