Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: cirka 50 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 182,5
    (medelvärde: 225,3) * statistik från 2022
Produkt och maskinteknik

Utbildningsinfo

Läs Produkt- och maskinteknik på Bessemerskolan

Industritekniska programmet är ett samspel mellan modern teknik och traditionellt hantverk. Det är ett yrkesprogram som passar bra för dig som vill jobba med både teori och praktik. Bessemerskolan erbjuder tre inriktningar: Produkt-maskinteknik, Driftsäkerhet-underhållsteknik och Svetsteknik. De två förstnämnda inriktningarna läser du som lärlingsutbildning.

Som elev på Bessemerskolans Industritekniska program får du arbeta i en fräsch miljö med modern utrustning. Här följer ni de nya Europasvetsnormerna. En del av din gymnasieutbildning är förlagd till företag, då du är ute på arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du får en individuell studieplan, vilket betyder att du kan välja kurser efter intresse. På alla inriktningar har du möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Innehåll på inriktning Produkt- och maskinteknik

Denna inriktning läser du som lärlingsutbildning år 2 och 3. Det innebär att du har en större andel arbetsplatsförlagt lärande, APL, än en vanlig gymnasieutbildning.

Produkt- och maskinteknik passar för dig som vill arbeta med teknik och att använda datorer som hjälpmedel vid styrning, tillverkning och konstruktion. Efter att ha läst inriktningen är du förberedd för bland annat arbete som CNC-operatör.

Teknikcollege på Bessemerskolan

Industritekniska programmet på Bessemerskolan är ett certifierat teknikcollege, vilket kan ses som en kvalitetsstämpel från industrirådet. Det innebär att du kan välja ur ett ännu större utbud av kurser och får vara ute på praktik på ett relevant företag inom branschen. Du får också en tydlig koppling mellan teori och praktik.

År 1

Årskurs 1 är ett gemensamt år där du får grunder i bland annat plåt, fräs, svets, svarv, CAD och ritningsläsning.

År 2 och 3

Du som läser inriktningen Produkt- och maskinteknik är ute på företag under halva din utbildningstid.

Efter din utbildning på Industritekniska programmet

När du har gått klart Industritekniska programmet är du förberedd för ett modernt industriarbete direkt efter gymnasiet. Beroende på vilken inriktning du väljer kan du komma att arbeta som CNC-operatör, svetsare, underhållsreparatör eller arbeta med plåt. Arbetsmarknaden ser väldigt ljus ut för elever som går på programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Möjlighet finns att bli högskolebehörig.

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information