Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: cirka 50 (.)
Industritekniska programmet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 192,5
    (medelvärde: 220,8) * statistik från 2021

Film

Driftsäkerhet och underhållsteknik

Om utbildningen

Läs Driftsäkerhet och underhållsteknik på Bessemerskolan

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram, som är ett samspel mellan modern teknik och traditionellt hantverk. Utbildningen är ett bra val för dig som vill jobba med både teori och praktik, och du kan välja mellan tre inriktningar: Driftsäkerhet-underhållsteknik, Produkt-maskinteknik och Svetsteknik. De två förstnämnda läser du som lärlingsutbildning.

Du får undervisning i en fräsch miljö med modern utrustning och ni följer de nya Europasvetsnormerna. Du får följa en individuell studieplan där du väljer kurser efter dina intressen. Under en del av utbildningen är undervisningen förlagd till företag, APL. Oavsett vilken inriktning du väljer att läsa har du möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Inriktning Driftsäkerhet- och underhållsteknik

Den här inriktningen läser du som lärlingsutbildning i årskurs 2 och 3. Det innebär att du har en större andel arbetsplatsförlagt lärande, APL, än en vanlig utbildning.

Det är ett bra val för dig som vill arbeta med underhåll och reparationer av maskiner och utrustning. Du blir förberedd för bland annat arbete som underhållsreparatör.

Teknikcollege på Bessemerskolan

Industritekniska programmet på Bessemerskolan är ett certifierat teknikcollege. Det kan ses som en kvalitetsstämpel från industrirådet. För dig innebär det att du kan välja ur ett ännu större utbud av kurser och får vara ute på praktik på ett relevant företag inom branschen. Det innebär även en tydlig koppling mellan teori och praktik.

År 1

Det första året är ett gemensamt år för alla inriktningar och ni får grunder i plåt, svarv, svets, fräs, CAD, ritningsläsning och liknande.

År 2 och 3

Du som väljer att läsa inriktning Driftsäkerhet och underhållsteknik är ute på företag under halva utbildningstiden.

Efter Industritekniska programmet

Industritekniska programmet gör dig förberedd för ett modernt industriarbete direkt efter gymnasiet. Beroende på vilken inriktning du har läst kan du börja arbeta som underhållsreparatör, svetsare, CNC-operatör eller arbeta med plåt. Arbetsmarknaden är för närvarande mycket god för elever som går på Industritekniska programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information